Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyakalı 16 Taraftara Soruşturma

İzmir Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Spor Toto Basketbol Ligi’nde oynanan Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe müsabakasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden 16 kişiyi tespit ederek haklarında soruşturma başlattı.Geçtiğimiz...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Spor Toto Basketbol Ligi’nde oynanan Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe müsabakasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden 16 kişiyi tespit ederek haklarında soruşturma başlattı.
Geçtiğimiz Pazar günü Karşıyaka Arena’da oynanan Pınar Karşıyaka ile Fenerbahçe’nin karşılaştığı Spor Toto Basketbol Ligi maçında, Karşıyaka Çarşı taraftar grubunun bulunduğu her iki tribünde karşılıklı ve koordineli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ve hakaret içeren tezahüratların gerçekleşmesi üzerine, kulüp yetkilileri tarafından küfür ve hakaret içeren tezahüratlara son verilmesi amacı ile anons yaptırıldı.
Salon içerisinde küçük yaşta çocukların, söz konusu eylem ile ilgisi olmayan vatandaşların bulunması ve herhangi bir provokasyona sebebiyet vermemek için eylemi gerçekleştiren şahıslara müdahalede bulunmayan Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, daha sonra yapılan kamera kaydı incelemesi sonucu tribünler arası koordinasyonu organize bir şekilde sağlayarak küfür ve hakaret içeren tezahüratları arttıran A.C.İ. (32) ve K.E.Ö (34) isimli şahıslar ile suça iştirak eden toplam 16 şahsı tespit etti. Taraftarların haklarında Türk Ceza Kanunu’nun 299. Maddesi gereğince “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” ve 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 14. Maddesi gereğince “Spor alanları içerisinde kötü söz ve davranışta bulunmak” suçlarından işlem yapıldı.
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, karşılaşmada yapılan kötü tezahüratlar için Pınar Karşıyaka’ya 2 maç seyircisiz oynama ve 40 bin TL para cezası vermişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.