Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karesi Belediyesi Kurtdere Güreşlerine Hazırlanıyor

12-13-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak 36. Kurtdere Güreşleri öncesinde Türkiye’de farklı illerde yapılan yağlı güreş etkinliklerine katılan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, güreş ağaları ve belediye başkanlarıyla bir araya...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karesi Belediyesi Kurtdere Güreşlerine Hazırlanıyor
12-13-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak 36. Kurtdere Güreşleri öncesinde Türkiye’de farklı illerde yapılan yağlı güreş etkinliklerine katılan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, güreş ağaları ve belediye başkanlarıyla bir araya gelerek Kurtdere Güreşleri’nin tanıtımını yaparak, davetlerde bulundu.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz son olarak Çanakkale’de Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen ve başpehlivanlığı Fatih Atlı’nın kazandığı 48. Kepez Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katıldı. İlk olarak Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ile bir araya gelen Başkan Yılmaz, Kepez Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda açılan, belediye ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü kursların yıl sonu sergisini gezdi. Heyet daha sonra mehteran eşliğinde gerçekleştirilen kortej ile er meydanına geçti.
200’e yakın pehlivan katıldığı organizasyonun ardından değerlendirme yapan Başkan Yılmaz, güreşlerin Anadolu’nun, ataların bir sporu olduğuna vurgu yaparak, "Bizim de Balıkesir’de bir Er Meydanımız var. Her yıl cihan pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına yağlı güreş organizasyonu düzenliyoruz. Ata sporumuzu, yağlı güreş geleneğimizi büyütüp yarınlara taşımak noktasında bizlere önemli görevler düşüyor" açıklamasında bulundu. Başkan Yılmaz, ayrıca yağlı güreş camiasını 12-13-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak 36. Kurtdere Güreşleri’ne davet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.