Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karateciler Avusturya’ya hazır

Avusturya’da ekim ayı sonunda düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası öncesinde Karate Milli Takımı, Karate 1 Premier League İstanbul’da 9 altın madalya kazanarak formda olduğunu gösterdi.Ekim ayı sonunda Avusturya’da düzenlenecek olan Dünya...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avusturya’da ekim ayı sonunda düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası öncesinde Karate Milli Takımı, Karate 1 Premier League İstanbul’da 9 altın madalya kazanarak formda olduğunu gösterdi.
Ekim ayı sonunda Avusturya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası öncesinde Karate Milli Takımı, Karate 1 Premier League İstanbul’da 9 altın madalya kazanarak formda olduğunu gösterdi. Dünya Karate Federasyonu’nun (WKF) önemli organizasyonları arasında bulunan ve yıl içerisinde düzenlediği 11 ayaktan biri olan Karate 1 Premier League İstanbul etabı dün yapılan final müsabakalarıyla sona erdi. Yenibosna’da bulunan WOW Hotel Convention&Center’da düzenlenen Karate 1 Premier League’in İstanbul ayağında 42 ülkeden 139’u kadın toplam 368 sporcu mücadele etti. Karate Milli Takımı, elde ettiği 9 altın, 5 gümüş ve 11 bronz olmak üzere toplam 25 madalya kazanarak büyük bir başarının altına imza attı.
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 42 ülkenin katıldığı bir organizasyonda elde edilen toplam 25 madalyanın sevindirici olduğunu söyledi.
"Türkiye her çıktığı turnuvada başarı hedefliyor"
Karatenin ’Şampiyonlar Ligi’ olarak tanımlanan Karate 1 Premier League’de alınan sonuçların kendilerini Dünya Şampiyonası öncesi umutlandırdığını vurgulayan Delihasan, "Türkiye her çıktığı turnuvada başarı hedefliyor. Sporcularımız bir kez daha dünya karatesinde önemli bir konumda olduğumuzu gösterdiler. ’Mini Dünya Şampiyonası’ diye nitelendirebileceğimiz böylesine elit sporcuların mücadele ettiği bir organizasyonda kazanılan 25 madalya bizim için gurur vericidir. Burada mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi.
"Dünya Büyükler Karate Şampiyonası öncesi büyük bir moral oldu"
Başkan Esat Delihasan, organizasyonu işleyiş ve sonuç açısından başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirterek, "Aralarında dünya yıldızlarının da bulunduğu 42 ülke sporcusunun katılımı, İstanbul etabının kalitesini gösteriyor. Ülkemiz ve Türk karatesi açısında memnun edici bir durum. Tabii bu organizasyon ayrıca bizim, sporcularımızın son durumlarını görmemiz açısından da önemliydi. Ekim ayının sonunda Avusturya’da yapılacak olan Dünya Büyükler Karate Şampiyonası öncesi büyük bir moral oldu. İnanıyorum ki Avusturya’da Türkiye açısından güzel ve başarılı bir şampiyona geçireceğiz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.