Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karate Şampiyonası’nda ikizler birlikte kürsüye çıktı

Kuşadası’nda düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nın kapanış gününde ikiz kız kardeş, 55 kiloda kürsünün zirvesini paylaştı.Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Kuşadası Belediyesi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuşadası’nda düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nın kapanış gününde ikiz kız kardeş, 55 kiloda kürsünün zirvesini paylaştı.
Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Kuşadası Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası sona erdi. 21 Yaş Altı kategorisinde sporcuların mücadele ettiği kapanış günü ikiz kardeşleri 55 kilo finalinde buluşturdu.
Kuşadası Uğur İnan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon, 21 yaş altı müsabakalarıyla tamamlandı. 384 sporcunun tatamiye çıktığı günde 12 farklı dalda sporcular Türkiye Şampiyonluğu için kıyasıya rekabet etti. Son günün en dikkat çekici maçı 55 kilo finalinde yaşandı. Aynı kategoride mücadele veren Asena - Talya Pekmezoğlu kardeşler, final müsabakasında karşı karşıya geldi. İkiz kardeşlerin buluşması tribünler tarafından ilgiyle takip edildi. 2016 yılının başlarında Kocaeli’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda gençler 53 kilo ikincilik kürsüsüne çıkan Talya Pekmezoğlu, Kuşadası’nda 21 yaş altı şampiyonluğunu elde ederek kariyerinde bir ilki yaşadı. Kocaeli’de aynı kategoride üçüncü olan Asena Pekmezoğlu da 21 yaş altında ilk derecesini elde etti.
Maçın hemen başlarında vurduğu yumrukla öne geçen Asena, kardeşinden hemen geri dönüşü aldı ve durum 1-1’e geldi. Talya, İkinci dakikanın başlarında yumrukla öne geçme şansı yakalasa da son 29 saniye kala Asena Pekmezoğlu yeniden skora denge getirdi. Kıran kırana geçen karşılaşmanın bitimine son 11 saniye kala bir yumruk daha vuran Talya Pekmezoğlu final karşılaşmasının skorunu belirledi ve altın madalyayı boynuna astı.
Organizasyonda ayrıca; erkeklerde katada Emre Vefa Göktaş, 60 kiloda Eray Şamdan, 67 kiloda Doğan Ateş, 75 kiloda Murat Öz, 84 kiloda Tunahan Kuzucu ve +84 kiloda Alparslan Yamanoğlu; bayanlarda ise katada Dilara Bozan, 50 kiloda Tuğçe Demiş, 55 kiloda Talya Pekmezoğlu, 61 kiloda Neşe Kıymet Diker, 68 kiloda Kübra Yıldız ve +68 kiloda Zeynep Kandemir Türkiye Şampiyonluğunu elde etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.