Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaman: “Terör Saldırıları Yabancı Oyuncuları Olumsuz Etkiliyor”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, son dönemde yaşanan bombalı terör saldırılarının başta yabancı futbolcular olmak üzere herkesi olumsuz etkilediğini söyledi.Çaykur Rizespor Tesisleri’nde yapılan idman öncesi basın mensuplarına...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karaman: “Terör Saldırıları Yabancı Oyuncuları Olumsuz Etkiliyor”
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, son dönemde yaşanan bombalı terör saldırılarının başta yabancı futbolcular olmak üzere herkesi olumsuz etkilediğini söyledi.
Çaykur Rizespor Tesisleri’nde yapılan idman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karaman, Ankara ve İstanbul’ dan sonra Belçika’nın Başkenti Brüksel’de yapılan bombalı saldırıların özellikle yabancı oyuncuları etkilediğini belirtti. Karaman, "Yabancı oyuncularımızın bir kısmı ülkelerinin milli takımında. Bir kısmı da uçaklar kalkmadığı için Türkiye’ ye gelemediler. Fransız futbolcumuz Teddy Chavalier ile tercüman 15 dakika ara ile Belçika’daki olayı yaşamışlar. Eşyaları ve pasaportları uçağın içinde kaldığından gelemiyorlar. Şu son yaşadıklarımız futbol sevgisini ve heyecanını insanlarda biraz daha kaybettirmeye başladı. Bu açık ve net. İnsanın konsantrasyonu ve yapacağı işle ilgili planlamaları sekteye uğruyor ama işimizi de yapmak zorundayız" dedi.
Bombalı terör saldırılarından sonra yürürken insanların bir birinden şüphe etmeye başladığını söyleyen Hikmet Karaman, "Hafta sonu maç izlemek için yurt dışındaydım. Havaalanında yürürken yada otururken valiziyle gelen birini görünce insan acaba bir şey mi var diye düşünüyor. İnsan yolculukta her şeyi düşünebiliyor. İnsanlık başka türlü olmaya başladı. Bununla da insanların futbolla ve işle ilgili sevgisi, bağlılığı hep sekteye uğruyor" diye konuştu.
“YAPILAN HER YANLIŞ TRANSFERİN BEDELİNİ KULÜP EKONOMİK VE SPORTİF ANLAMDA ÖDÜYOR”
Basın mensuplarının Trabzonspor’ dan devre arasında istedikleri Marko Marin’in gelecek sezon için transfer planlarında olup olmadığı ile ilgili soruya ise Karaman, “Rizespor’un geleceğini çok iyi planlamak zorundayız. Bir kaç gündür menajerler de arıyor. Aynısını onlara da diyorum. Gizli kapaklı hiç bir şey yapmaya gerek yok. Her şey net olmalı. Ben şuanda Rizespor’un sorumlusuyum. Başkan yönetim kurulu ve teknik heyet var. Şehir, oyuncular ve medya var. Türkiye’de kulüplerin dar boğaza girmesinin en büyük etkenlerinden biri transferde yapılan yanlışlar ve hatalar. Kulüpler yaşamıyor. Hepsi zorluk içerisinde. Biz Avrupa’ dan neden geri kalalım. Anadolu kulüpleri transferde tam isabet etmeliler. Transferde ince eleyip sık dokumalıyız. Çünkü yapılan her yanlış transferin bedelini kulüp ekonomik ve sportif anlamda ödüyor. Başkan yetkili bana verdi. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar değerlendiriyoruz. Kendimizi ve yaptığımız transferleri değerlendiriyoruz. Rizespor olarak gelecek sezon için hataları en aza indirip iyi transfer yapmak istiyoruz. Tüm her şeyi iyi bir şekilde incelememiz gerekiyor. Marko Marin şuanda Trabzonspor’un futbolcusu. Biz şuanda Marin ile ilgili bir şey söylememiz çok ayıp olur. Ama o nitelikte bize bir değil iki tane oyuncu lazım” cevabını verdi.
BEŞİKTAŞ İLE HAZIRLIK MAÇI
Çaykur Rizespor milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı boş geçirmeyecek. Yeşil-mavililer, 26 Mart Cumartesi günü Beşiktaş ile İstanbul’da hazırlık maçı oynayacak. Yeşil-mavili takımın teknik direktörü Hikmet Karaman, Lige verilen arayı Beşiktaş ile hazırlık maçı oynayarak değerlendireceklerini belirterek, "Bu hazırlık maçı bizim için iyi olacak. Ligde Akhisar ile oynadığımız maçta sakat ve cezalı oyuncularımız vardı. Ayrıca İsmael ve Sercan gibi sakatlıktan yeni çıkmış oyuncularımın da eksikleri var. Bu oyuncuların hazırlık maçları yapmaları önümüzdeki karşılaşmalar için oldukça önemli. Hazırlık maçıyla oyuncuların maç eksikliğini giderip arayı iyi bir şekilde değerlendirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Öte yandan milli maçlar nedeniyle lige verilen arada çalışmalarını sürdüren Çaykur Rizespor’da milli takım kamplarında bulunan Viera, Obaobona ve İsmael ile Belçika’da meydana gelen bombalı patlamadan dolayı uçakların kalkmaması nedeniyle gelemeyen Chavalier katılmadı. Ümit, Deniz ve Mehmet Akyüz ise takımdan ayrı çalıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.