Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karakullukçu: "Okullarda 14 milyona yakın sporcu potansiyelimiz var"

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, resmi rakamlara göre 6 milyonun üzerinde lisanslı sporcu olmasına rağmen okullarda 14 milyona yakın sporcu öğrenci potansiyeli olduğunu söyledi.Türkiye Okul Sporları Federasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, resmi rakamlara göre 6 milyonun üzerinde lisanslı sporcu olmasına rağmen okullarda 14 milyona yakın sporcu öğrenci potansiyeli olduğunu söyledi.
Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından 24-25 Ekim tarihleri arasında İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evinde gerçekleştirilen "Okul Sporları Çalıştayı" başladı. Açılış konuşmasını yapan Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, resmi rakamlara göre 6 milyonun üzerinde lisanslı sporcu olmasına rağmen okullarda 14 milyona yakın sporcu öğrenci potansiyeli olduğunu söyledi. Karakullukçu, “Bu rakamlar bizlere daha fazla görev düştüğünün bir göstergesidir. Gençlerimizin yeteneklerini ortaya çıkararak Türk sporuna kazandırmalıyız” dedi.
İki günlük çalıştay sürecinde yönetim kurulunca belirledikleri 5 maddeyi tartışmaya açtıklarını ifade eden Başkan Karakullukçu, "Elbette okullarda, sosyal medya ve internet üzerinden yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda en çok karşılaşılan ve geliştirilecek çözüm önerileri ile çözüme kavuşturulması gerektiğine inandığımız başlıkları ön plana çıkardık. Bugün ve yarın okul müdürlerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimizin 4 farklı komisyonda tartışacağı konuları, ilk okullar düzeyinde yetenek taraması, başarılı sporcuların ödüllendirilmesi, ISF (Uluslararası Okul Sporları Federasyonu) müsabakaları öncesi ve sonrası sorunlar ve çözüm önerileri, okul spor kulüplerinin kurulması, ana statü değişikliklerinin görüşülmesi olarak belirledik" diye konuştu.
Çıkacak sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve ilgili tüm kurumlarla paylaşacaklarını ifade eden Ömür Fatih Karakullukçu, "Federasyon bünyesinde ilkini gerçekleştireceğimiz bu çalıştayın çok faydalı olacağı inancındayım. Alacak olduğumuz kararların gerçekleşmesi adına ben ve ekibim durmaksızın çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Çalıştaya Türkiye’nin farklı illerinden okul müdürü, idareci ve beden eğitimi öğretmenleri katılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.