Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamçı: “Biz 40 Kişiyi Koruyamayacak Olsak, Zaten Burada Durmayız”

Adana Demirspor kafilesinin güvenlik gerekçesiyle İl Spor Güvenlik Kurulu’nun tavsiye niteliğindeki kararıyla Malatya’dan ayrılmasıyla ilgili açıklama yapan Vali Süleyman Kamçı, “Malatya’nın ne kadar güvenli bir şehir olduğu herkes...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Demirspor kafilesinin güvenlik gerekçesiyle İl Spor Güvenlik Kurulu’nun tavsiye niteliğindeki kararıyla Malatya’dan ayrılmasıyla ilgili açıklama yapan Vali Süleyman Kamçı, “Malatya’nın ne kadar güvenli bir şehir olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Yani biz 40 kişiyi koruyamayacak olsak, zaten burada durmayız” dedi.
PTT 1. Lig Play-Off ilk karşılaşması için Malatya’da kampa giren Adana Demirspor takımının güvenlik gerekçesiyle Malatya’dan ayrılmasının yankıları sürerken, bir açıklama yapan tartışmaların odağındaki isim Malatya Valisi Süleyman Kamçı, “Malatya taraftarının tepkisi ve sosyal medya üzerinden tahrik edici sözler, yazışmalar görünce, İl Spor Güvenlik Kurulu böyle tavsiye niteliğinde bir karar aldı. İl Spor Güvenlik Kurulumuzun aldığı karar tavsiye niteliğindedir. Adana Demirspor takımı da ‘biz gidiyoruz’ diyorlar. Hiç kimseye buradan ayrılın diye hiçbir şey söylenmemiş. Hiç kimseye herhangi bir taciz olmadan buradan gittiler. Bizim Adana Demirspor veya başka bir takıma herhangi bir art niyetimiz, ön yargımız olması mümkün değil. Sadece amaç burada gerginlik olmasını önlemek idi. Olayın bu boyutlara gelmesi tabi üzücü bir şey. Gelmemeliydi. Yani basit bir şey. Çünkü nihayetinde karar veren kendileri zaten. ‘Biz gitmiyoruz, antrenmanlarımızı burada yapacağız, öyle planladık’ deselerdi, gerekli önlemler alınacaktı. Her ne pahasına olursa olsun yapılırdı. Malatya’nın ne kadar güvenli bir şehir olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Yani biz 40 kişiyi koruyamayacak olsak, zaten burada olmayız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.