Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaldırım ve Batdal’dan kamp değerlendirmesi

Milli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, Kosova maçının çok önemli olduğunu belirterek, mutlaka kazanmak istediklerini söyledi.Antalya’da Kosova maçı hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı’nda, Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım ve...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, Kosova maçının çok önemli olduğunu belirterek, mutlaka kazanmak istediklerini söyledi.
Antalya’da Kosova maçı hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı’nda, Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım ve Medipol Başakşehir’den Mehmet Batdal, antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Mehmet Batdal, takımıyla ve bireysel olarak yakaladığı başarının Fatih Terim tarafından görülüp ödüllendirilmesinden dolayı gurur ve onur duyduğunu söyledi. Türk Milli Futbol Takımı’na hizmet etmenin her futbolcunun hayali olduğunu vurgulayan Batdal, “Buradayım ve bunun için çalışıyorum. İnşallah devamı da bu şekilde olur. Arkadaşlarımın havası çok iyi geldiğim günden bu yana atmosferde çok uygun. Müthiş bir samimiyet var. Her şey doğru ilerliyor. Herkesin tek düşüncesi Kosova maçı. Bu maçtan mutlak suretle 3 puanla ayrılmak zorundayız. Dünya Kupası’nda ilerleyen süreçte avantaj elde edebilelim. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor, umarım böyle gidecek” diye konuştu.
“Puanımız 5’e yükselecek”
Bir basın mensubunun "Grubun gidişini nasıl görüyorsun ve Dünya Kupası sizin için ne kadar gerçekçi?" sorusuna Batdal, “Kendi aramızda konuşuyoruz. Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Tahminimize ilk 4 sıradaki takımlar hak kazanacaktır. Bunların en başında da biz gelmek istiyoruz. Puan durumuna bakıldığı zaman dezavantajımız var gibi görünse de Kosova maçından alacağımız bir galibiyet puanımızı 5’e yükseltecek. Daha sonra uzun bir ara var. Alacağımız seri galibiyetler, rakiplerinden birbirleri ile oynayacak olmasının vereceği avantaj bizi yukarı taşıyacaktır diye düşünüyorum” cevabını verdi.
“Konuşulmasına gerek yok”
"Avrupa Şampiyona’nın ardından kadroya alınmayan oyuncuların yeniden alınması takım içinde nasıl değerlendiriliyor?" sorusuna Batdal, şu cevabı verdi:
“İnanın hiç gündem bile değil. Konuşması bile yok hiç böyle bir şey yaşanmamış gibi tam takım tüm samimiyetiyle çalışmasına devam ediyor. Bu konunun hiç gündeme bile gelmesine gerek yok.”
“Cengiz Ünder yorumu”
Batdal, son zamanlarda çok iyi bir çıkış yakalayan takım arkadaşı Cengiz Ünder’in potansiyeli ile ilgili olarak, “Çok küçük yaşlardan itibaren tanıdığım bir oyuncu. Bucaspor’da oynadığım zamanlarda akademi grubundaydı, 10 yaşından beri bilirim. O zamanlarda da yetenekli olduğu konuşulurdu. Cengiz, hem gelişimini hem de kişisel gelişimini sağlayabilen bir arkadaşım. Cengiz’in ilerleyen dönemlerde Türk Milli Futbol Takımı’na ve Başakşehir Futbol Kulübü’ne büyük katkı sağlayacak bir futbolcu haline gelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Kaldırım: “Kosova maçı çok önemli”
Fenerbahçeli milli futbolcu Hasan Ali Kaldırım ise Dünya Kupası elemelerine istedikleri gibi başlayamadıklarını aktararak, grupta istedikleri konumda olmadıklarını söyledi. Kosova maçının çok önem taşıdığını kaydeden Kaldırım, “O maçı kazanmamız gerekiyor. O maçtan sonra uzun bir ara olacak. Bir daha ki maçımız mart ayında Finlandiya ile. Grupta daha iyi konum alabilmemiz için önümüzdeki iki maçı kazanmamız gerekiyor. Rakiplerimiz de birbirleri ile oynayacaklar, orada kaybedilecek puanlar, bizim iki maçta alacağımız puanlar bizi iddialı konuma getirecek” dedi.
“Şahsi çıkarlar ikinci planda kalır”
Keyifli bir kamp dönemi geçirdiklerini anlatan Kaldırım, “Hocamız bizi en iyi şekilde Kosova maçına hazırlıyor. Bir aile gibi huzurlu mutlu şekilde bir aradayız. Daha önceki kamplarda gelmeyen oyuncu arkadaşlarımızı yeniden burada görmekten dolayı mutluyum. Tekrar bir aile gibi önümüzdeki maçlara hazırlanıp iyi sonuçlar almak istiyoruz. Daha önceki zamanlardaki gibi nasıl bir ortam varsa şimdi de aynı ortam var. Söz konusu milli forma olunca şahsi çıkarlar her zaman ikinci planda olması gerekiyor. Öylede oluyor. Daha öncede nasıl bir ortam varsa şimdide aynı. Hocamızla aramız çok iyi. Bizi iyi motive ediyor” ifadelerine yer verdi.
“Elimden geleni yapmak zorundayım”
Kaldırım, bu yıl daha ofansif oynamasıyla ilgili ise şunları söyledi:
"Ofansif anlamda önce oynuyorsun, geçen sene baktığımızda bu seneye göre daha iyi. Hocanın değişmesi o da bir etki etmiştir. Oynadığım kulüp büyük bir kulüp ve camia. Elimden geldiğince defansif ve ofansif anlamda katkı sağlamak zorundayım. Elimden geldiğince kulübüme katkı sağlamak istiyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.