Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş’ta off-road şov

Elbistan Doğa Sporları ve Off-road Derneği’nin (ELOFF), Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlediği ve demokrasi şehitleri ile Şehit Astsubay Ömer Halisdemir anısına ithaf ettiği off-road yarışları, görsel...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elbistan Doğa Sporları ve Off-road Derneği’nin (ELOFF), Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlediği ve demokrasi şehitleri ile Şehit Astsubay Ömer Halisdemir anısına ithaf ettiği off-road yarışları, görsel şova dönüştü. Türkiye’nin değişik bölgelerinden yarışmaya katılan sporcular, zorlu parkurda zaman zaman takla atarken, zaman zaman da yerden havalanıp, 4 teker üstüne düşmeyi başardılar.
Elbistan-Göksun Karayolu Ekinözü yol ayrımında yer alan ve pilotları bir hayli zorlayan pistte yapılan off-road yarışlarına, Türkiye genelinden 19 kulüp katıldı. Yarışlara ise S1, S2, S3 ve S4 kategorilerinde yaklaşık 80 araç katıldı.
Binlerce vatandaşın yarış pistini doldurduğu organizasyonda, özellikle S4 kategorisindeki araçların sahneye çıkması ile heyecan büyüdü. Yoldan çıkan bazı araçlar takla atarken, bazı araçların ise tekerleri kırıldı, akisleri kesti. Bazı sporcular ise araçlarında meydana gelen arızalar nedeniyle yarışı tamamlayamazken, bazıları da 4x4 ile başladığı yarışı, 4x2 çeker ile tamamlayabildi.
ELOFF tarafından hazırlanan yarış pisti zorluk derecesi nedeniyle pilotları bir hayli zorladı. Birçok araç ise, yaklaşık 1 metre balçığın dolu olduğu İtalyan çukurundan çıkmayı başaramayınca, araçların imdadına kepçeler yetişti.
Yarışlar 4 kategoride yapıldı
ELOFF tarafından organize edilen off-road yarışları, araçların motor hacmine göre S1, S2, S3 ve S4 kategorilerinde yapıldı. Yapılan yarışlar sonucunda, sıralama şu şekilde oldu:
S1 kategorisinde; birinci-Kahramanlar Offroad Kulübü-Baki Arpasatan, ikinci, Niğde Offroad Kulübü -Ümit Kaya, Üçüncü-Mersin Offroad Kulübü-Can Tunay Açıkgöz, dördüncü-Ottoman Offroad Kulübü-Alattin Yorulmaz.
S2 kategorisinde; birinci-Tork Offroad Kulübü-Murat Akkaya, ikinci-Kilis Offroad Kulübü-Remzi Yırtıcı, üçüncü-Çukurova Offroad Kulübü-Yılmaz Sönmez, dördüncü-Dörtyol Belediyesi Offroad Kulübü-Bülent Vural.
S3 kategorisinde; birinci-Çukurova Offroad Kulübü-Hakan Yatalakoğlu, ikinci-Beyşehir Offroad Kulübü-Haceli Şam, üçüncü-Tork Offroad Kulübü-Kuddusi Akkaya, dördüncü-Kadirli Offroad Kulübü-Hüseyin Ezcan.
S4 kategorisinde; birinci-Beyşehir Offroad Kulübü-Ömer Kondu, ikinci-Osmaniye Offroad Kulübü-Çağdaş Bağdatlı, üçüncü-Kilis Offroad Kulübü-Hakan Bilecen, dördüncü-Beyşehir Offroad Kulübü-Adem Değerli.
Bayanlarda ise, Kahramanmaraş Ottoman Offroad Kulübü’nden Fatma Yorulmaz
Ödüller verildi
Daha sonra ise yarışlarda dereceye giren sporcuların kupa ve ödülleri takdim edildi. Yarışlara destek ve katkılarından dolayı, ELOFF Başkanı Cemil Arığ, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’a birer plaket takdim etti.
Yarışların ardından toplu fotoğraf çektirilirken, sahnede Demokrasi Şehitleri ve Ömer Halisdemir anısına hazırlanan pankart açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.