Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın karatecilerde parola şampiyonluk

25-30 Ekim tarihleri arasında Avusturya’nın Linz kentinde düzenlenecek Büyükler Dünya Şampiyonası’nda zirveyi hedefleyen Kadın Karate Milli Takımı, Kartepe’nin zirvesinde kamp kurdu. Teknik Direktör İbrahim Erçin, Meltem Hocaoğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
25-30 Ekim tarihleri arasında Avusturya’nın Linz kentinde düzenlenecek Büyükler Dünya Şampiyonası’nda zirveyi hedefleyen Kadın Karate Milli Takımı, Kartepe’nin zirvesinde kamp kurdu. Teknik Direktör İbrahim Erçin, Meltem Hocaoğlu’nun dönmesiyle güçlenen Kadın Kumite Takımı’nın altın madalya hedefiyle Avusturya’ya gideceğini açıkladı.
Avusturya’da yapılacak 23. Büyükler Dünya Karate Şampiyonası için son etap kamp çalışmalarını sürdüren Büyük Kadın Milli Takımı zirveye kilitlendi. Kocaeli Kartepe’de bulunan Green Park Hotel’de kamp çalışmalarına devam eden Karate Milli Takımı, bir yandan günde çift idmanla şampiyonaya hazırlanırken bir yandan da şehir gürültüsünden uzak, tabiat ve yeşilin etkisiyle stres atıyor.
Kamp programının ilk aşamasında artık sona geldiklerini ifade eden Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Erçin, şampiyona öncesi deniz seviyesine inerek son hazırlıklarını yapacaklarını belirtti.
Antrenman programlarına kuvvet ve kondisyon ağırlıklı başladıklarını aktaran Erçin, "Kampın ortalarına doğru teknik antrenmalarımıza başladık. Şu an her iki antrenman türünü de uyguluyoruz. Kuvvet ve kondisyonumuzu korurken öte yandan da tekniğimiz üzerine çalışıyoruz" diye konuştu.
Deniz seviyesine inildiği zaman sadece taktik antrenmanlara odaklanılacağını belirten İbrahim Erçin, maça hazır bir şekilde Avusturya’ya gidileceğinin altını çizdi.
Milli takıma yeni sporcuların katıldığını belirten Teknik Direktör, "Meltem Hocaoğlu’nun yeniden takıma katılmasıyla Kumite Kadın Takımımız’ın iddiası arttı. Son Dünya Şampiyonası’nda elde ettiğimiz üçüncülükten daha iyi bir dereceyle Linz’den dönmek istiyoruz. Mayıs ayında Fransa’da yapılan Avrupa Şampiyonası bizim açımızdan çok iyi geçmişti. O dönem kısa bir zamanda hazırlanıp da Avrupa Şampiyonası’na katılmıştık. Şimdi uzun bir kamp dönemi geçirdik ve çok iyi hazırlandık. Yeni arkadaşlarımız takıma çok iyi ayak uydurdu. Hem bireysel kategorilerde hem de takım kumitede madalya hedefiyle tatamiye çıkacağız" dedi.
Dünya Karate Federasyonu’nun (WKF) ülkeler bazında yaptığı başarı sıralamasında Türkiye’nin birinci olduğunu hatırlatan başarılı çalıştırıcı, "WKF genel sıralamasında, ülkelerin yıl içerisinde aldığı başarılara göre belirlenen puanlamada Türkiye şu an zirvede. Avusturya’ya da dünyanın zirvesinde gidiyoruz. Hedefimiz bu sıralamayı korumak ve bunun için gereken her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.
"Serap unvanını koruma peşinde"
2014 yılında Almanya’da dünya şampiyonluğunu elde eden Serap Özçelik’in unvanını korumak için tatamiye çıkacağını belirten İbrahim Erçin, "Serap, geçen seneye nazaran bu sene Avrupa Şampiyonası’nda çok daha iyiydi. Yükselişi sürüyor. Bu arada hayırlı bir iş yaptı ve evlendi. Formu gayet iyi durumda. Orada bizim şampiyonluk adaylarımızdan birisi. Unvanını korumak için Avusturya’da tatamiye çıkacak" dedi.
Avusturya’nın ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Erçin, "Bu maçın ayrı bir önemi var. Olimpiyatlara katıldıktan sonraki ilk Dünya Şampiyonası. Sayın bakanımız Akif Çağatay Kılıç katıldığı bir programda ’Siz biliyor musunuz karate 2020’de olimpiyatlarda yarışacak. Bugüne kadar yaptıklarına bakacak olursak bu branş her kategoride madalyalar, altınlar alabilir, olimpiyat şampiyonluğunu ülkemize getirebilir’ diye bizden bahsetmiş. Bu bize daha da yük getiriyor. Bizden beklentiler çok yüksek, biz de elimizden geleni yapıp bu beklentileri karşılamaya çalışacağız." değerlendirmelerinde bulundu.
Aydemir: "Tecrübe ile gençliği kaynaştırdık"
Milli Takım Başantrenörü Levent Aydemir, Avusturya’ya başarı hedefiyle gideceklerinin altını çizdi. Takımın genel durumu ve kamp programı hakkında açıklamalarda bulunan Aydemir, "Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Bir sonraki hafta deniz seviyesine ineceğiz. Orada motivasyon ve teknik ağırlıklı son çalışmalarımızı yapıp programımızı bitireceğiz. Sporcuların kendi kategorilerindeki rakiplerine göre taktikler geliştireceğiz. Takımımız tecrübeli sayılır. Aramıza yeni katılanlar var. Büşra Tosun’un ilk Dünya Şampiyonası olacak. Aynı şekilde Büşra Şeyda Turan’ın da ilk Büyükler Dünya Şampiyonası olacak. Serap Özçelik, Merve Çoban, Meltem Hocaoğlu ise daha önce bu tecrübeyi yaşamış isimler. Önemli olan fiziksel hazırlığın yanında zihinsel olarak da hazır olmak. Bu nedenle tecrübenin çok önemi var. Birlik beraberlik içerisinde hem antrenmanlarda hem antrenman dışında paylaşımların çok olmasına dikkat ediyoruz" dedi.
Güngel: "Katada kürsüyü hedefliyoruz"
Katada çok iyi bir durumda olduklarının altını çizen Milli Takım Kata Antrenörü Mehmet Güngel de, "Bay ferdi katada Mehmet Yakan daha önce katıldığı turnuvalara göre çok çok daha iyi durumda. Bu bize güven veriyor. Bayanlar ferdi katada Dilara Bozan olsun, takım katada Gizem Şahin, Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ekibi olsun kızlarımızın durumu çok iyi. Kızlarımızdan kürsü bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.