Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın basketçilerin hedefi Avrupa Şampiyonası

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası öncesindeki elemelerde karşılaşacakları Bosna Hersek ve Romanya maçlarının hazırlıklarına Ankara’da başladı.2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası öncesi yapılan elemelerde...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası öncesindeki elemelerde karşılaşacakları Bosna Hersek ve Romanya maçlarının hazırlıklarına Ankara’da başladı.
2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası öncesi yapılan elemelerde Bosna Hersek ve Romanya ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı, müsabakaların hazırlıklarına başladı. Müsabakaların ilk hazırlıklarını Ankara’da yapan kadın basketbolcular, Ankara seyircisine güvendiklerini, seyirci desteği ile bu önemli 2 maçı kazanarak Avrupa Şampiyonasına katılmak istediklerini söyledi.
“Avrupa Şampiyonasına mutlaka katılmak istiyoruz”
Bosna Hersek ve Romanya’yı daha önce yendiklerini hatırlatan ve amaçlarının bu müsabakaları da kazanarak Avrupa Şampiyonasına katılmak olduğunu söyleyen Başantranör Ekrem Memnun, “Liderlik açısından önemli iki maç oynayacağız. Bu iki takımı daha önce deplasmanda yendik. Kim oynarsa oynasın Avrupa Şampiyonasına mutlaka katılmak istiyoruz. Kendi sahamızda oynayacağız. Seyircimizin vereceği büyük destek ile galibiyetten başka bir şey düşünmüyoruz. Amacımız Avrupa Şampiyonasına katılmak, orada da Dünya Şampiyonasına gidecek sonucu almak istiyoruz. Kolay bir süreç değil, kadroda ufak değişiklikler oluyor. En başarılı olacağımız takım ile kadın basketbolunu daha yukarı taşımak istiyoruz. Kendi sahamızda 1 yıl aradan sonra oynayacağımız ilk maç. Seyircimizle mutlu olmak istiyoruz. Bunun için savaşacağız. Oyuncular yorgun ama tecrübeli oyuncular. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Elimizde açıkları kapatacak oyuncularımız var, bütün oyuncularımıza güveniyoruz. Biz Ankara’daki taraftarlarımıza çok güveniyoruz. Milli takımın geçmişinde hep büyük destek olundu. Onları gururlandırmak için elimizden geleni yapacağız. Ankara seyircisine çok güveniyoruz. Takım burada kendisini daha iyi hissediyor. Federasyon da böyle bir karar aldı” diye konuştu.
Milli takımın tecrübeli oyuncularından Ayşe Cora, “Kısa bir vaktimiz var belli bir düzene gelmek için. Oyuncu ve basketbol olarak Romanya ve Bosna’ya göre çok daha kaliteli ülke olduğumuzu düşünüyorum. Kendi taraftarımızın önünde kazanacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullanırken, Şaziye İvegin Üner ise, “Bu iki maçı kazanıp 2017 Avrupa Şampiyonası’nda olmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Maçlara kadar 5-6 antrenman yapma fırsatlarının olacağını söyleyen Birsel Vardarlı Demirmen, “Daha önce oynadığımız ve kazandığımız rakipler. Bütün Ankara halkını bekliyoruz. Bizi her zaman burada desteklediler, o yüzden hep buraya geliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.