Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın basketbolculardan, serebral palsi hastası çocuklara anlamlı jest

Türk kadın basketbolunun değerli oyuncularından Gülşah Akkaya, Simay Karaman ve Mehtap Karabilecen, serebral palsi hastası çocukların ve ailelerinin sorunlarına umut ışığı olmak adına faaliyet gösteren Bir Can Bin Umut Derneği ile el ele...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk kadın basketbolunun değerli oyuncularından Gülşah Akkaya, Simay Karaman ve Mehtap Karabilecen, serebral palsi hastası çocukların ve ailelerinin sorunlarına umut ışığı olmak adına faaliyet gösteren Bir Can Bin Umut Derneği ile el ele vererek farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
Türk kadın basketbolunun değerli oyuncularından Gülşah Akkaya, Simay Karaman ve Mehtap Karabilecen, bünyesinde bulundukları FlyBasketball Sporcu Danışmanlık ve Kariyer Planlama’nın, Bir Can Bin Umut Derneği ile el ele vererek gerçekleştireceği sosyal sorumluluk projesinde yer alacak.
Türkiye genelinde serebral palsili çocuklar ve aileler ile bir arada olmak amacını benimseyerek yola çıkan Bir Can Bin Umut Derneği, çocukların kendi ihtiyaçlarını görebilecek seviyeye gelmeleri için yapılması gereken fizik tedavilerine destek olmayı hedefliyor. Hasta çocukları topluma kazandırmanın yanı sıra, mutlu ve sağlıklı bir birey olmaları adına önemli çalışmalar yürüten dernek, çocukların hastane, doktor, cihaz, ilaç ve tedavileri için gereken desteği sağlamak üzere aracılık yapıyor.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenecek işbirliği lansmanında, FlyBasketball ve Bir Can Bin Umut Derneği arasında gerçekleşecek uzun soluklu birlikteliğin ilk adımı atılacak. Etkinlikte, Bir Can Bin Umut Derneği aracılığıyla Serebral Palsili çocuklar ile FlyBasketball sporcularından Gülşah Akkaya, Simay Karaman ve Mehtap Karabilecen bir araya gelecek. Beraberliğin ilk adımı olarak, ilk etapta yürüme zorluğu çeken 6 çocuğa Ottobock bebek arabası hediye edecek.

Akkaya: "Çocuklar, her yerde eşit şartlarda yaşamalı"
Türk kadın basketbolunun en deneyimli oyuncularından ve A Milli Kadın Basketbol Takımımızın da formasını sayısız kez terleten Gülşah Akkaya, projeye ilişkin, "Bir Can Bin Umut Derneği, hayatını handikaplı bir şekilde sürdüren çocuklar adına, uzun zamandır çok değerli işlerin altına imzasını atıyor. Benim de bünyesinde bulunmaktan mutluluk duyduğum FlyBasketball ailesi olarak, onların bu çabasına katkıda bulunmak ve ışık saçan çocuklarımızın hayatını bir nebze olsun kolaylaştırarak, toplumda farkındalık uyandırmak amacı ile bu ölçekte bir proje yapmaya karar verdik. Umutla destek bekleyen Serebral Palsi hastası çocuklar, her yerde eşit şartlarda sosyal aktivitelerini gerçekleştirmeli, her yerde rahatlıkla oynamalı, her yerde özgürce yaşamalı. FlyBasketball’un her bir üyesi adına söyleyebilirim ki, Serebral Palsi hastası çocukların hayatını bir kenardan izlemektense, hayata dahil olmaları için elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız. Başta Dernek Kurucusu ve Başkanı Cansel Kirman olmak üzere, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Serebral palsi hastalığı hakkında
Serebral palsi, bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında yani beynin gelişimi sırasında yaralanma ya da anomali yüzünden meydana gelen ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı bir şekilde etkileyen nörolojik bir bozukluktur. Serebral palsi hastalığı, hareket sistemini, kas kontrolünü, kas koordinasyonunu, kas tonunu, refleksleri, vücut duruşunu (postür), dengeyi, oral (ağız) motor fonksiyonlarını doğrudan etkiler.
(SK-SK-S)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.