Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jurcic: “Atiker Konyaspor ligin en organize takımı”

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adanaspor’da Teknik Direktör Krunoslav Jurcic, takımda hızlı oyuncu eksikliği bulunduğunu belirterek, “Gelecekte hem takıma hem de oyuncu profiline uygun sistem getireceğiz” dedi. Önümüzdeki hafta karşılaşacakları...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adanaspor’da Teknik Direktör Krunoslav Jurcic, takımda hızlı oyuncu eksikliği bulunduğunu belirterek, “Gelecekte hem takıma hem de oyuncu profiline uygun sistem getireceğiz” dedi. Önümüzdeki hafta karşılaşacakları Atiker Konyaspor’un taktiksel anlamda ligin en organize takımı olduğunu kaydeden Jurcic, Konya’ya cesur ve kendine güvenen bir takım olarak gideceklerini söyledi.
Atiker Konyaspor maçı hazırlıklarını Osman Yereşen Tesisleri’nde sürdüren turuncu-beyazlılarda Teknik Direktör Jurcic, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aytemiz Alanyaspor maçının analizini yaptığını belirten Jurcic, “Televizyonda izledikten sonra takımı daha da iyi hissettim. Takım içerisinde iyi periyotlarımız oldu. Bu 3 puan çok önemli. Takımda pozitif bir atmosfer oluşturacak. Daha iyi çalışmamız için motivasyon olacak. Aynı zamanda 3 puan aldığımızda maçın içindeki negatif şeylerle ilgili de rahatça konuşabiliriz. Özellikle mazın 15 dakikalık bölümünde kontrolü kaybettik. Rakibimiz de bu bölümden yararlanarak golü buldu. Her zaman sakin kafa ile oynamalıyız. Ne kadar istersek isteyelim galibiyet için sakin kalmalıyız. Her zaman sahadaki sistemimizi korumalıyız. Bu şekilde devam edersek kontratakları önlemiş olacağız” diye konuştu.
“Hızlı oyuncu eksikliğimiz var”
Hırvat teknik adam, genel olarak pozitif futbolu sevdiğine dikkat çekerek, “Takımımın oynamasını seviyorum. İzlediğim kadarıyla Türk futbolcular da aynı şekilde oynuyor. 7 Brezilyalı oyuncumuz da aynı şekilde oynamayı seviyor. Ayrıca komando profilli bir oyuncu. O yüzden sadece benim isteğimle değil, takım olarak pozitif futbol oynamaya çalışıyoruz. Her geçen gün takımda istediğim unsurları görmeye başlıyorum, bu da beni sevindiriyor” ifadelerini kullandı.
Bazen güçlü takımlara karşı oynarken problem yaşadıklarına işaret eden Jurcic, “Ama şu anda en büyük sorun ileri doğru hızlı oyuncumuzun olmaması. Osmanlıspor maçında iyi blok yaptık. Ama ileri doğru tehlike oluşturamadık. Çünkü hızlı oyuncu eksikliğimiz var. Bunların analizini yapıyorum. Gelecekte hem takıma hem de oyuncu profiline uygun sistem getireceğiz” açıklamasını yaptı.
“Gazetecilerden ricam; hakemleri eleştirsinler”
Bu hafta karşılaşacakları Atiker Konyaspor maçının analizini yaptığını kaydeden Krunoslav Jurcic, “Bana göre Tükiye’de taktiksel anlamda en organize takım Konyaspor. Özellikle defansif anlamda. Gol bulduklarında kolay kolay gol yemediklerinin farkındayım. Konya’ya cesur ve kendimize güvenerek gidiyoruz” dedi.
Jurcic, hakemleri çok eleştirmemesi ile ilgili bir soruyu şöyle cevapladı:
“Genç bir teknik direktör iken hakem kararlarına çok daha fazla reaksiyon gösteriyordum. Ama zamanla anladım ki bu hiçbir şeyin çözümü değil. Doğal olarak kulüp de bu tarz durumlara bir reaksiyon gösteriyor. Ama benim için en önemlisi futbol ve taktik hakkında konuşmak, hakemler hakkında konuşmak istemiyorum. Aynı şekilde siz gazetecilerden ricam; eleştirme hakkınızı kullanın ve eleştirin. Çünkü sizin sesinizi duyurmanız önemli. Hakem hataları gelir geçer ben kendi işime bakıyorum.”
“Taraftar karşısında heyecan duyuyorum”
Sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Krunoslav Jurcic, “Şu anda en kötü diyebileceğimiz durum Viera için geçerli. Çünkü arka adalesinde sıkıntı var. Aynı şekilde Didi de maçtan önceki son antrenmanda sakatlandı. Onun da dizinde küçük bir problemi var. O daha çabuk aramıza katılabilir. Renan da son maçta darbe aldı. Ama kısa sürede aramıza döneceğini düşünüyorum. Bir anda iki stoperimizin sakatlanması bizim için sıkıntı oluşturdu aslında. Belki ilerleyen maçta küçük bir problem yaşayabiliriz ama yine de oyuncularıma güveniyorum” şeklinde konuştu.
Jurcic, turuncu-beyazlı taraftarlar karşısında büyük heyecan duyduğunu aktararak, “Ben Hırvatistan’dan geliyorum. Kulübüm ve seyirci arasında problem var. Neredeyse maçlara taraftar gelmiyordu. Şimdi Adanaspor taraftarı karşısında büyük heyecan duyuyorum. İnsanların kulübü karşı beslediği aşk tarif edilemez. Ben onlara teşekkür ediyorum. Oyuncularım her zaman kanının son damlasına kadar sahada savaşacak. Bu da bizim taraftara teşekkür etme yöntemimiz olacak” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.