Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Judocu Dilara Lokmanhekim, Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya aldı

ABD’nin Florida eyaletinin ev sahipliği yaptığı Judo Gençler Dünya Şampiyonası bugünün ilk saatlerinde başladı. Geçen ay Bükreş’te Avrupa şampiyonu olan Dilara Lokmanhekim, Florida da dünya ikinciliği elde etti. Avrupa üçüncüsü...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Judocu Dilara Lokmanhekim, Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya aldı
ABD’nin Florida eyaletinin ev sahipliği yaptığı Judo Gençler Dünya Şampiyonası bugünün ilk saatlerinde başladı. Geçen ay Bükreş’te Avrupa şampiyonu olan Dilara Lokmanhekim, Florida da dünya ikinciliği elde etti. Avrupa üçüncüsü Melisa Çakmaklı da bronz madalya kazandı.

Judoda geçen ay Bükreş’te düzenlenen Gençler 21 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza atıp, ülkeler klasmanında birinci olan kız takımı, dün gece de Dünya Şampiyonası’ndaki performansıyla parladı. Bir gümüş, bir bronz kazanan milli takım, kızlarda ikinci sırayı aldı.

20 YILLIK HASRET BİTECEKTİ

2012 yılından sonra geçen ay da Gençlerde Avrupa Şampiyonu olan Dilara Lokmanhekim, bu defa da dünya ikinciliği elde etti. 48 kilonun Avrupa’da bir numarası olan Dilara, sırasıyla Amerikalı, Rumen ve Alman rakiplerini yenerek adını finale yazdırdı. Dilara, finalde Ağustos’ta Büyüklerde dünya şampiyonu olan Japon Ami Kondo ile karşılaştı.

Judonun ekol ülkesi Japonya’yı temsil eden Kondo karşısında ippon ile maçı kaybeden Dilara, Türkiye’ye gümüş madalya getirdi. Türk judosunun tarihinde Gençlerde sadece bir dünya şampiyonluğu var ve o başarıya tam 20 yıl önce, şu an Genç Kız Milli Takımı'nın antrenörlerinden olan, İlknur Kobaş ulaşmıştı. Hocası İlknur Kobaş gibi iki Avrupa şampiyonluğu bulunan Dilara, altın madalya alsaydı, antrenörünün bir başarısını daha tekrarlamış olacaktı.

MELİSA YİNE PODYUMDA

Bu yıl Gençlik Olimpiyatı’nda altın madalya kazanan, ardından kendinden yaşça büyük judocular yanında Avrupa ikincisi olan Melisa Çakmaklı da dünya üçüncülüğü elde etti. Aslında Ümitler yaş kategorisine dahil olan 16 yaşındaki Melisa, Rus ve Portekizli rakiplerini yenerek yarı finale ulaştı. Yarı finalde gün sonunda altın madalya kazanan Japon Hitomi Sakaguchi’ye kaybeden Melisa, üçüncülük maçında Moğol rakibini wazari puanıyla gerideyken ippon’ladı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

TÜRKİYE İKİNCİ SIRADA

Böylelikle şampiyonanın ilk gününü bir gümüş, bir bronz madalya ile kapatan Türkiye, 72 ülke arasında dördüncü sırayı aldı. Baş antrenörlüğünü Mustafa Birinci’nin yaptığı kız takımı ise iki altın kazanan Japonya’nın ardında 58 ülke içinde ikinci sırada yeraldı.

Türkiye’yi, dünya şampiyonasında erkeklerde temsil eden tek isim olan Murat Bektaş bu akşam mindere çıkacak. Bu yıl başarılı sonuçlar elde eden Murat, şampiyonanın en kalabalık sıkleti olan ve 51 sporcunun yarışacağı 73 kiloda madalya arayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.