Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Judo Grand Prix Samsun’da Başlıyor

Türkiye’nin üç yıldır başarıyla ev sahipliği yaptığı Judo Samsun Grand Prix, dördüncü kez Tekkeköy ilçesindeki Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenecek. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu judocular, 01-03 Mart tarihleri arasında 3 gün...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Judo Grand Prix Samsun’da Başlıyor
Türkiye’nin üç yıldır başarıyla ev sahipliği yaptığı Judo Samsun Grand Prix, dördüncü kez Tekkeköy ilçesindeki Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenecek. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu judocular, 01-03 Mart tarihleri arasında 3 gün boyunca madalya için kıyasıya yarışacaklar.
67 ülkeden 237’si erkek, 161’i bayan olmak üzere toplam 398 sporcunun mindere çıkacağı dev organizasyon, 2017 Rio Olimpiyatı’na katılacak sporcuları belirleyen sıralamaya puan verdiği için büyük önem taşıyor.
Organizasyon öncesi bugün Anemon Otel’de kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “Yine spor kenti Samsun’da çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. IJF ve TJF’ye teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonların Samsun’da yapılmasına katkı veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ediyoruz. Böyle büyük bir organizasyonun 4’üncüsünü Samsun’da yapmak çok güzel bir duygu” dedi.
UYSAL: "UMARIZ OLİMPİYATLARA KATILMA HAKKINI ELDE EDERİZ"
Müsabakaların Rio Olimpiyatları’na puan almak için önemli olduğunu belirten Türkiye Judo Federasyonu (TJF) Başkanı Fatih Uysal, “Bu sene 4’üncüsünü Samsun’da yaptığımız Grand Prix umut ediyoruz çok iyi geçer. Bütün ülkelerin sporcularına, antrenörlerine, hakemlere başarılar diliyorum. Gelecek senelerde de sizi Samsun’da görmeyi umut ediyoruz. Öncesinde bu Grand Prix’in sorunsuz bir şekilde tamamlayacağımızı umut ediyorum. Bu turnuva özellikle Rio Olimpiyatları için çok önemli puan müsabakası. Burada sporcularımızın aldığı dereceler olimpiyat hanelerine işliyor. Olimpiyata gitme yolunda çok büyük katkı sağlayacak. Ümit ediyoruz tüm ekip ve sporcularımız bu şansı iyi değerlendirirler. Biz de mutlaka madalya almak istiyoruz. Umuyoruz ki iyi puanlar ve madalyalar alarak Rio Olimpiyatlarına katılma hakkını elde ederiz” diye konuştu.
LASCAU: "67 ÜLKEDEN 400’E YAKIN SPORCU BURADA YARIŞACAK"
En büyük hazırlıklarını Tokyo 2020 Olimpiyatları’na hazırlamaya başladıklarını ifade eden International Judo Federasyonu (IJF) Spor Direktörü Daniel Lascau, “TJF ve Samsun il müdürlüğü göstermiş olduğu çalışmalar sayesinde her yıl daha güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Şu anda Türkiye’de 67 ülkeden 400’e yakın sporcu burada yarışacak ve bu da bu organizasyonun ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. IJF’in en iyi partnerlerinden biri TJF ve TJF başkanıdır. Türkiye’den her sıklette 4 sporcu yer alıyor. Şu anda büyük enerjimizi sarf ettiğimiz projelerden biri Tokyo 2020 Olimpiyatları’dır. Burada sporcular Rio için puan toplayacak. Rio’da da madalya almayı planlıyoruz. Tokyo 2020 için TJF çalışmaya başlamıştı. Türk sporcular bir önceki Grand Prix’de 1 altın ve 1 bronz aldılar umuyoruz ki bu başarılar Rio da ve sonrasında Tokyo’da da devam eder. Türk ve dünya judosuna katkı sağlayacak her organizasyon başarıya ulaşır umuyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.