Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Judo Dört Sıklette Rio Biletini Aldı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda, 6-12 Ağustos tarihleri arasında yapılacak judo müsabakalarında ülkemizi dört milli sporcumuzun temsil etmesi kesinleşti.Sporun en prestijli organizasyonu olan Yaz Olimpiyat Oyunları için geri sayım sürerken,...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda, 6-12 Ağustos tarihleri arasında yapılacak judo müsabakalarında ülkemizi dört milli sporcumuzun temsil etmesi kesinleşti.
Sporun en prestijli organizasyonu olan Yaz Olimpiyat Oyunları için geri sayım sürerken, Rio’da judoda ülkemizi temsil edecek sporcularımız da büyük ölçüde belirlendi.
Resmi puanlamanın 30 Mayıs’ta sona ereceği judoda, iki yıldır devam eden olimpik puanlama sürecinin bitmesine günler kala, dört sıklette yedi sporcumuz şimdiden Rio 2016 vizesini cebine koymuş durumda. Bu sporcular; kadınlarda 48 kiloda Dilara Lokmanhekim ve Ebru Şahin, 63 kiloda Büşra Katipoğlu ve +78 kiloda Kayra Sayit ile Belkıs Zehra Kaya, erkeklerde ise 60 kiloda Bekir Özlü ve Ahmet Şahin Kaba. Ancak her sıklette bir sporcunun oyunlara katılma hakkı olduğundan dolayı üç sporcu kota almasına rağmen oyunlara katılamayacak.
Rio’da yarışacak sporcular son olarak 28-29 Mayıs’ta Meksika’da yapılacak yüksek puanlı World Masters turnuvasına katılacak. O müsabakada Büşra Katipoğlu madalya alırsa, güncellenecek yeni dünya sıralamasına göre kotaya çok yakın durumda bulunan 73 kilo sporcumuz Hasan Vanlıoğlu da Rio 2016’ya katılma şansı yakalayacak.
BAKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR
Judoda olimpiyat vizesinin iki yıllık zorlu bir süreç sonunda kazanıldığını belirten Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, “2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında Türkiye judoda iki sporcuyla yarışmıştı. Olimpiyatlardan hemen sonra 2016 için çalışmalar başlatılmış ve toplamda beş sıklette Rio’ya katılmayı hedeflemiştik. Judoda olimpiyat kotası tek müsabaka ile değil, oldukça zorlu ve yorucu bir süreçle, iki yıl boyunca müsabakalarda toplanan puanlarla alınıyor. Şu an itibariyle, dört sıklette yedi sporcumuz bu zorlu süreçte elde ettiği başarılarla dünya sıralamasında iyi bir konuma ulaştı ve Rio 2016 vizesi aldı. Son puan maçının bitimine kadar bir sıklette daha şansımız devam etmektedir. Bunu başarmamız halinde beş sporcuyla oyunlara katılma hedefimize inşallah ulaşmış olacağız. Bu süreçte çalışmalarımızı yakından takip ederek Bakanlığımızın her türlü desteğini Federasyonumuza veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her zaman desteklerini yanımızda hissettik. Bu, bize ve sporcularımıza büyük moral ve güç verdi. Ümit ederiz oyunlar sonunda sporcularımız en az bir madalya alarak bu desteğe layık olacaklardır. Şimdiden sporcularımıza başarılar diliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.