Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir için koştular

Bu yıl bin 500 atletin katılımıyla gerçekleşen 9 Eylül Yarı Maratonu’nu erkeklerde Etiyopya’dan Fetene Alemu Regasa, kadınlarda ise milli atlet Esma Aydemir kazandı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da 21 kilometrelik parkurda yarışanlar...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir için koştular
Bu yıl bin 500 atletin katılımıyla gerçekleşen 9 Eylül Yarı Maratonu’nu erkeklerde Etiyopya’dan Fetene Alemu Regasa, kadınlarda ise milli atlet Esma Aydemir kazandı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da 21 kilometrelik parkurda yarışanlar arasındaydı.
İzmir’in işgalden kurtuluşunun 94. yıl dönümü anısına düzenlenen 9 Eylül Yarı Maratonu Cumhuriyet Meydanı ile İnciraltı arasındaki 21 kilometrelik parkurda koşuldu. Cumhuriyet Meydanı’ndan koşuya başlayan atletler Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na ulaştıktan sonra dönüş yaparak yeniden Cumhuriyet Meydanı’na vardılar. 21 kilometrelik Uluslararası AIMS sertifikalı 9 Eylül Yarı Maratonu’na katılan atletler arasında geçtiğimiz yıl olduğu gibi CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da vardı. Zorlu parkuru bir kez daha tamamlama başarısı gösteren Balbay, kendisini alkışlarıyla destekleyen İzmirlilere “Bu ülke için nefesimiz hiç bitmeyecek” diye seslendi.
Erkeklerde Etiyopyalı, kadınlarda Türk şampiyon
“9 Eylül Yarı Maratonu”nda erkekler kategorisinde ipi göğüsleyen isim Etiyopyalı atlet Fetene Alemu Regasa oldu. Geçtiğimiz yıl da aynı başarıyı gösteren Regasa’yı Türk atlet Cihat Ulus ve Etiyopyalı Gelaw Getaye izledi. Kadınlar kategorisine ise Türk sporcular damgasını vurdu. 2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden Esma Aydemir, yarı maratonu ilk sırada tamamlayarak altın madalyaya uzandı. Emine Hatun Tuna gümüş, Fadime Çelik ise bronz madalyanın sahibi oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.