Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalyan Sporunun 1 Numarası, İlker Dilek’i Kabul Etti

Başbakanlık Müşaviri İlker Dilek ile başkent Roma’da, İtalyan sporunun bir numaralı yöneticisi olan İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) Başkanı Giovanni Malago ile bir araya geldi.Türkiye’de uzun yıllar Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık Müşaviri İlker Dilek ile başkent Roma’da, İtalyan sporunun bir numaralı yöneticisi olan İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) Başkanı Giovanni Malago ile bir araya geldi.
Türkiye’de uzun yıllar Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevler alan ve kendi de spor adamı olan Dilek, Malago ile yaklaşan Rio 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları, Brezilya’daki mevcut sorunlar, İtalya’nın oyunlara yönelik hazırlığı, Roma 2024 Olimpiyatları’na ev sahibi olma adaylığı, dopingle mücadele ve bu hususta İtalya ile Türkiye’deki uygulamaların karşılaştırılması ve güncel konularda fikir alışverişinde bulundu.
Görüşmede, sporun 2016 yılında büyük organizasyonlar sebebiyle yoğun şekilde gündemde olacağını belirten Dilek, Malago’ya İtalya’nın Rio 2016’ya nasıl hazırlandığı ve kaç sporcuyla katıldığı sorusunu yöneltirken, İtalyan idareci, şu ana kadar 198 atletlerinin olimpiyat vizesi aldığını erkek basketbol ve kadın voleybol ile okçularının da Rio’ya katılma hakkı elde etmesini beklediklerini söyledi.
Dopingle mücadeleye son derece hassasiyetle yaklaştığı bilinen İtalya’nın bu konuya eğiliş biçimi hakkında Dilek’e bilgi veren Malago, bu işe ciddi yaklaştıklarını konuyla doğrudan İtalyan güvenlik güçlerinin ilgilendiğini bununla beraber İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Sağlık Bakanı Beatrice Lorenzin ve kendisi olmak üzere dopingle mücadeleye üst düzey önem vererek takipçi olduklarını dile getirirken, dopingle mücadeleye bütçelerinden 3 milyon Euro civarında para harcadıklarını ifade etti.
Samimi bir şekilde geçen görüşmenin ardından Dilek, Malago’ya kabulünden dolayı teşekkür ederken, kendisini lale motifli bir ibrik hediye etti. Hediyeyi çok beğenen Malago, konuklarının görebileceği yere bu hediyeyi koyacağını ifade ederek, teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.