Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalyan Maniscalco'yu 3-2 yenen Enes Erkan bronz madalya kazandı

Dünya Mücadele Sporları Oyunları’nda dünya ve Avrupa şampiyonu milli karatecimiz Enes Erkan +84 kiloda bronz madalya kazandı. Avrupa şampiyonu Şeyda Burucu ise 68 kiloda üçüncülük maçını kaybederek kürsüye çıkamadı. Rusya’nın St,...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Mücadele Sporları Oyunları’nda dünya ve Avrupa şampiyonu milli karatecimiz Enes Erkan +84 kiloda bronz madalya kazandı. Avrupa şampiyonu Şeyda Burucu ise 68 kiloda üçüncülük maçını kaybederek kürsüye çıkamadı.

Rusya’nın St, Petersburg kentinde düzenlenen Dünya Mücadele Sporları Oyunları’nda (World Combat Games) Türkiye’ye üçüncü madalyayı dünya ve Avrupa şampiyonu Enes Erkan kazandı.

Organizasyonda karate müsabakalarının ikinci gününde iki Türk sporcu tatamiye çıktı. 84 kilonun son dünya ve Avrupa şampiyonu Enes Erkan B grubundaki ilk maçında Faslı Mutassım El Fuzari’yi 3-1, ikinci maçında ise Azeri Şahin Atamov’u 4-2 ile yendi.

Yarı finalde İranlı Zabiollah Poorshab’a hakem kararıyla mağlup olan Erkan, üçüncülük maçında Mersin’deki Akdeniz Oyunları finalinde yenildiği İtalyan Stefano Maniscalco ile karşılaştı. Güçlü rakibini nefes kesen bir maçtan sonra 3-2 mağlup eden Erkan bronz madalya kazandı.

68 kiloda tatamiye çıkan son Avrupa şampiyonu Şeyda Burucu ise ilk maçında Amerikalı Cheryl Imberly Murphy’i 2-1 mağlup ettikten sonra Yeni Zelandalı Charlotte Munro’yu 5-1’le geçti. Yarı finalde Mısırlı Fatma AlZahra Mahmud’a 3-2 mağlup olan Burucu, bronz madalya maçında da ilk maçında yendiği Amerikalı Cheryl Imberly Murphy’e mağlup olarak organizasyonu dördüncü sırada bitirdi.

Kategorilerinde en iyi sekiz sporcunun katıldığı Dünya Mücadele Sporları Oyunları’nda karate müsabakalarının ilk gününde de Serap Özçelik altın, Tuba Yenen de bronz madalya kazanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.