Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte Türkiye'nin EURO 2016 hikayesi

Türkiye, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) öncesi elemelerde A Grubu'nda 18 puan toplayarak en iyi üçüncü oldu ve EURO 2016'ya direkt katılma hakkı kazandı. A Milliler, yarın başlayacak turnuva öncesi elemelerde sıkıntılı süreçlerden geçti ancak Fransa umudunu hiç yitirmedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşte Türkiye'nin EURO 2016 hikayesi

 

EURO 2016 Fransa'nın ev sahipliğinde yarın başlıyor. Fransa ile Romanya arasında oynanacak olan maçla açılacak olan Avrupa Şampiyonası perdesinde A Milliler ise 12 Haziran Pazar günü ilk maçında Hırvatistan ile karşılaşacak.

Şampiyona öncesi takımların Fransa'ya elemelerden gelip katılma süreci arasında en ilginç istatistiğe sahip takım ise Türkiye olarak gözüküyor.

ELEMELER ZORLU GEÇTİ

Avrupa Şampiyonası hedefiyle elemelerde A Grubu'nda yer alan Türkiye çok zorlu süreçlerden geçti. İlk 3 maçta 1 puan toplayan kırmızı-beyazlılar, 6 maçın sonunda ise 8 puan toplayabilmişti. Puan ortalamasına bakıldığında Terim ve öğrencilerinin şampiyonaya katılamayacağı düşünülürken, ay-yıldızlılarla aynı grupta yer alan İzlanda 6. maçlar sonunda Fransa biletini almaya yaklaşan ilk ülke oldu. Fatih Terim'in, "Biz bitti demeden bitmez" sloganıyla A Grubu'nda oynadığı son 4 maçta 10 puan çıkaran Türkiye, bütün gruplardaki maçların tamamlanmasının ardından topladığı 18 puanla en iyi üçüncü olarak Fransa'ya direkt katılma hakkı elde etti.

KÖTÜ BAŞLADI AMA İYİ BİTTİ

A Grubu'nda elemelerde ilk maçta İzlanda'ya deplasmanda 3-0'lık skorla mağlup olan A Milliler, ardından grubun ikinci maçında İstanbul'da ağırladığı Çek Cumhuriyeti'ne 2-1'lik skorla yenilerek iki maçta sıfır çekti. Üçüncü maça mutlak 3 puan parolasıyla çıkan Terim ve öğrencileri burada da istediği sonucu alamadı ve Letonya ile 1-1 berabere kalarak gruptan çıkma şansını daha da zora soktu.
A Milliler 3 maçta topladığı 1 puanın ardından hedefe kilitlendi ve grubun dördüncü maçında Kazakistan'ı zorlu mücadelede 3-1'lik skorla yenerek 3 puanla tanıştı. Türkiye gibi gruba kötü başlayarak sürpriz yapan Hollanda A Grubu'nda beşinci maçımızı oynayacağımız rakipti. Portakallarla oynanan maçta ise A Milliler deplasmanda yediği son dakika golüyle 1-1 berabere kaldı.

KONYA ŞANSI

A Milliler'i grupta toparlayan maçlar ise Kazakistan karşılaşmaları oldu. Grubun altıncı maçında Kazakistan ile oynayan Terim ve öğrencileri buradan 1-0'lık skorla galip ayrıldı. Ardından ay-yıldızlılar son bir hüsran yaşayarak Konya'da Letonya ile 1-1 berabere kalırken bundan sonra grupta geride kalan bütün maçları kazanmak zorundaydı. Grubun en güçlü 3 takımı olan Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve İzlanda ile son 3 maçına çıkacak olan Terim ve öğrencilerinin işi çok zordu.
A Grubu'nun 8. maçında Konya'da konuk ettiği Hollanda'yı 3-0'lık skorla devirerek, rakibine şok etkisi yaşatan Milliler, grupta üçüncülük için çekiştiği rakibine karşı ikili averajda kritik bir avantaj yakaladı. Grupta son iki maçı kalan ay-yıldızlılar İstanbul'da mağlup olduğu Çeklerden, deplasmanda aynı skorla (2-1) galip gelerek rövanşı aldı. A Millilerin artık son maçı EURO 2016'ya katılma adına birçok hesaba kalmıştı. Terim ve öğrencilerinin gruptan çıkmayı garantileyen İzlanda'yı yenmekten başka çaresi yoktu. Hesaplar ise ya gruplarda en iyi üçüncü olarak turnuvaya direkt katılmak ya da Play-offlara kalıp orada da son bir şansa sahip olmak yönündeydi.

SON DAKİKA GOLÜ

İzlanda ile Konya'da oynanan maçta sahada en iyi şekilde mücadele eden A Milliler 88 dakika boyunca gol sesi çıkaramadı. Gökhan Töre'nin 77'de gördüğü kırmızı kart sebebiyle 10 kişiyle mücadele ettiği 11 dakika boyunca ise Terim ve öğrencileri zor anlar yaşadı. 88'de kazanılan ve 89. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı frikikte topun ağlara gitmesinin ardından büyük bir sevinç yaşayan Türkiye, maçı da 1-0'lık skorla kazandı ve Kazakistan'ın da Letonya'yı 1-0'lık skorla mağlup etmesinin ardından grup sonuncularından alınan puanlar çıkarıldıktan sonra 16 puanla en iyi grup 3.'sü olarak finallere direkt katılma hakkını kazandı. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.