Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Komünist Partisi’nden dershane kapatmaya destek

Türkiye Komünist Partisi (TKP), dershanelerin yasa ile kapatılması kararına destek verdi. TKP, “Dershaneler kapatılsın, bütün özel okullar devletleştirilsin!” dedi.TKP’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’deki paralı eğitim eleştirildi....

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Komünist Partisi (TKP), dershanelerin yasa ile kapatılması kararına destek verdi. TKP, “Dershaneler kapatılsın, bütün özel okullar devletleştirilsin!” dedi.

TKP’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’deki paralı eğitim eleştirildi. Parasız ve eşit eğitimin savunulduğu açıklamada, “Bugün okullarda bilimsel eğitimden eser yok. Öğretmen olmak için gerekli eğitimi başarıyla bitiren bütün emekçiler, ülkenin eğitim alanındaki gereksinimlerini karşılamak için görevlendirilmeli, iş güvencesine sahip olmalıdır. Eğitim ve öğrenim bütün kademelerinde parasız olmalı ve devlet tarafından sağlanmalıdır. Bunun için vakıf/özel üniversiteler dahil, bütün okullar devletleştirilmelidir.” denildi.

Eğitim ve öğretim müfredatının bilim kılavuzundan yeniden gözden geçirilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, “Sorunu kökten çözelim; dershaneler kapatılsın, bütün özel okullar devletleştirilsin!” ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.