Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte Euro 2016’daki Rakipler

Yarın akşam Fransa’nın ev sahipliğinde Fransa-Romanya maçı ile başlayacak EURO 2016‘da Türkiye’yi, D Grubunda zorlu bir fikstür bekliyor.15. kez düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) yarın TSİ 22.00’de Fransa-Romanya mücadelesi...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yarın akşam Fransa’nın ev sahipliğinde Fransa-Romanya maçı ile başlayacak EURO 2016‘da Türkiye’yi, D Grubunda zorlu bir fikstür bekliyor.
15. kez düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) yarın TSİ 22.00’de Fransa-Romanya mücadelesi ile başlayacakken, Türkiye D Grubu’nda Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve son şampiyon İspanya ile mücadele edecek.
SON İKİ TURNUVANIN ŞAMPİYONU İSPANYA
Ay-yıldızlıların rakiplerinden İspanya 2008 ve 2012’de düzenlenen son Avrupa Şampiyonları’nın kazananı olarak dikkat çekiyor. FIFA Dünya Sıralamasında 6. basamakta bulunan İspanya’nın piyasa değeri 569 milyon 500 bin Euro olarak biliniyor. Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı son 12 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen İspanya, 9 galibiyet ve 3 beraberlik alarak turnuva tarihindeki en uzun seriyi yakaladı. Ayrıca oynadığı son 9 Avrupa Şampiyonası maçında tek golü İtalya’dan yiyen İspanya yine turnuvadaki en uzun gol yemeyen takım unvanına sahip oldu.
Vicente Del Bosque, 2010 Dünya Kupası, Euro 2012 ve 2014 Dünya Kupası’nın ardından İspanya’nın başında dördüncü kez büyük bir turnuvaya katılıyor. Boğalar, tecrübeli teknik adamın yönetiminde 2010 Dünya Kupası ve EURO 2012’de zafere ulaşmayı başarmıştı.
İspanya, Türkiye ile bugüne kadar toplamda 10 kez karşı karşıya geldi. Boğalar, bu karşılaşmaların 5’inde galip gelirken, ay-yıldızlılar ise 1 galibiyet aldı. İki takım arasında oynanan diğer 4 karşılaşmada ise galip taraf çıkmadı.
İspanya Milli Takımı’nın EURO 2016 kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Kaleci: Iker Casillas (Porto), David De Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)
Defans: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Marc Bartra (Barcelona), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Juanfran (Atletico Madrid), Hector Bellerin (Arsenal), Cesar Azpilicueta (Chelsea)
Orta saha: Bruno (Villarreal), Sergio Busquets (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Thiago Alcantara (Bayern Munich), David Silva (Manchester City), Pedro (Chelsea), Cesc Fabregas (Chelsea), Koke (Atletico Madrid), Nolito (Celta Vigo)
Forvet: Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Lucas Vazquez (Real Madrid), Alvaro Morata (Juventus)
HIRVATİSTAN FİNALLERE ABONE
1996 yılından itibaren EURO 2000 dışında bütün turnuvalara katılan Hırvatistan, bu yıl 5. kez Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. Daha önce katıldığı 4 turnuvanın ikisinde çeyrek final heyecanı yaşayan Hırvatlar, son turnuvada üçüncü olarak elendiler. Son iki turnuvada oynadıkları maçlardan sadece 1 mağlubiyet alan Hırvat Milli Takımı’nın piyasa değeri 249 milyon 350 bin Euro. FIFA Dünya Sıralamasında 27. sırada bulunan Hırvatistan’ın teknik direktörlüğünü Ante Cacic yapıyor.
Hırvatistan ile Türkiye bugüne kadar toplam 6 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 2’sinde Hırvatistan galip gelirken, diğer 3 maç berabere bitti. EURO 2008 Çeyrek Finalinde A Milli Takım ile Hırvatistan arasında oynanan karşılaşmada 90 dakika golsüz sona ererken, uzatmalar ise 1-1 bitmiş ve penaltılar sonucu ay-yıldızlılar tur atlamıştı.
Hırvatistan Milli Takımı’nın EURO 2016 kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Kaleci: Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (Rijeka)
Defans: Vedran Corluka (Lokomotiv Moskova), Domagoj Vida (Dinamo Kiev), Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Sime Vrsaljko (Sassuolo), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Ivan Strinic (Napoli), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen)
Ortasaha: Ivan Perisic (Inter), Marcelo Brozovic (Inter), Ivan Rakitic (Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Dinamo Zagreb), Ante Coric (Dinamo Zagreb)
Forvet: Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Marco Pjaca (Dinamo Zagreb), Duje Cop (Malaga)
ÇEKLER İLE YİNE AYNI GRUPTA
9. kez Avrupa Şampiyonası’na katılan Çek Cumhuriyeti, 1976 yılında Çekoslovakya olarak turnuvayı kazanmıştı. EURO 2016 elemelerinde A Grubu’nu Türkiye, İzlanda ve Hollanda’nın önünde bitiren Çek Cumhuriyeti’nin piyasa değeri 74 milyon 50 bin Euro. Çek Cumhuriyeti’nin Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı son 16 maçın hiçbirinden beraberlik çıkmadı. Bu maçlarda Çekler, 8 galibiyet ve 8 mağlubiyet aldı. Avrupa Şampiyonası finallerinde gruplarında oynadığı son 10 maçın yedisinden galibiyetle ayrılan Çek Cumhuriyeti bu maçların üçünde mağlubiyet gördü. Kadrosunda Spor Toto Süper Lig’den 3 oyuncu bulunduran Çek Cumhuriyeti’nde Fenerbahçe’de sezon sonu sözleşmesi bittiği için ayrılan Michal Kadlec de bulunuyor. 2014’te teknik direktörlüğe gelen Pavel Vrba, Çek Cumhuriyeti ile ilk kez bir uluslararası turnuvaya katılıyor. FIFA Dünya sıralamasında Çek Cumhuriyeti 30. basamakta yer alıyor.
Çek Cumhuriyeti ile Türkiye bugüne kadar toplam 9 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Çek Cumhuriyeti 5 kez galip gelirken, Türkiye ise 3 galibiyet aldı. Taraflar 1 maçta ise eşitliği bozamadı. İki ekip 2008 Avrupa Şampiyonası’nda A Grubu’nda yer almış ve karşılaşmayı ay-yıldızlılar 3-2 kazanmıştı. Çek Cumhuriyeti ve Türkiye elemelerde de aynı grupta yer alırken, ilk maçı İstanbul’da Çekler 2-1 kazanmış, Milliler ise rövanşta 2-1 galip gelmişti.
Çek Cumhuriyeti’nin EURO 2016 Milli Takım kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Kaleci: Petr Cech (Arsenal), Tomas Vaclik (Basel), Tomas Koubek (Slovan Liberec)
Defans: Pavel Kaderabek (Hoffenheim), David Limbersky (Viktoria Plzen), Michal Kadlec (Sparta Prag), Tomas Sivok (Bursaspor), Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Marek Suchy (Basel), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Roman Hubnik (Viktoria Plzen)
Ortasaha: Vladimir Darida (Hertha Berlin), Ladislav Krejci (Sparta Prag), Borek Dockal (Sparta Prag), Tomas Rosicky (Arsenal), Josef Sural (Sparta Prag), Jaroslav Plasil (Bordeaux), Jiri Skalak (Brighton & Hove Albion), David Pavelka (Kasımpaşa), Daniel Kolar (Victoria Plzen),
Forvet: Tomas Necid (Bursaspor), David Latafa (Sparta Prag), Milan Skoda (Slavia Prag)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.