Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li İnce: Sınavlar kaldırılmadığı sürece ek hazırlık gerekecektir

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, dershanelerin kapatılması durumunda kaçak olarak ek hazırlık kurslarının devam edeceğini söyledi. Devletin bu şekilde bir uygulama ile vergi kaybının olacağını belirten İnce, “Sınavlar kaldırılmadığı...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, dershanelerin kapatılması durumunda kaçak olarak ek hazırlık kurslarının devam edeceğini söyledi. Devletin bu şekilde bir uygulama ile vergi kaybının olacağını belirten İnce, “Sınavlar kaldırılmadığı sürece ek hazırlık gerekecektir.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Muharrem İnce gündemi değerlendirdi. “Dershanelerin kapatılmasına yönelik Arınç ile Erdoğan arasında görüş ayrılığı mı var?” sorusuna İnce şu yanıtı verdi: “Bülent Arınç özgül ağırlığından söz etmişti. Bülent Arınç civaydı, hava yaptı Başbakan onu. Hava, civa Başbakan Yardımcısı oldu. Ayrıca civadan havaya geçmişse onun havasını da Meclis Genel Kurul salonunda ben alacam. Zamanı var, bunu ikinciye de söylüyorum. Bekleyin. Onun en son havasını da genel kurul salonunda ben alacağım.”

Dershanelerin kapatılmasının kaçak kursların ortaya çıkmasına yol açacağını ifade eden İnce, "Bu ülkede Hakkari’deki bir okul ile İzmir’deki bir okul eğitimde nitelik bakımından farklı mı, farklı. Aynı ilde iki okul eğitimde nitelik bakımından farklı mı, farklı. Bölgeler arasında nitelik farkı varsa, okullar arasında eğitimde nitelik farkı varsa, sonunda yarışma sınavı yapılıyorsa, yarışma sınavı varsa ek bir hazırlık gerekir. Bu ek hazırlık ama dershanede olur, dershaneyi kapatırsanız özel ders ile olur. Bunu görememek cahillerin işidir. Bu sınavları kaldırmadığınız sürece ek hazırlık olacaktır. Bu ek hazırlıkta siz dershaneyi kapatırsanız varlıklı insanlar gelir, özel ders alır. Yoksullar alamaz. Başbakan diyor ya, ‘Yoksullar dershaneye gidemiyor’ diyor ya, o bilgiyi ona kim vermiş bilmiyorum. O bilgi doğru değil. Dershaneler ücretsiz olarak, kontenjan öğrenci okuturlar, sınavlarda başarılı olanları, bütün dershaneler bunu yapmaya mecburdur. Ama şunu söyleyeyim, kaçak olarak devam edecektir. Sınavlar kaldırılmadığı sürece ek hazırlık gerekecektir, kapatırsın ama kaçak olarak bunlar yapılacaktır. Olan devletin vergi kaybına olacaktır." diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağı yönündeki soruya ise İnce, "CHP’nin Grup Başkanvekili aday adayı olmaz. Ya aday olur, ya olmaz. Onun için ben ortalıkta gezmem. gerekli yerlerde gerekli konuşmalarımı yapmışımdır. Zamanı gelince görürsünüz ama şunu söyleyeyim, AKP Melih Gökçek’i aday yaparsa, onunla bir karşılaşma yapmak hoşuma gider, milletin de hoşuna gider diye düşünüyorum. Sokakta da bana ‘Bunun hakkından sen gelirsin’ diyorlar. Ama benim böyle bir taleple meydana çıkmışlığım yok. Zamanı gelince bakarız arkadaşlar." şeklinde yanıt verdi.

CHP’nin ittifak arayışında olmadığının altını çizen İnce, "İstanbul’da adaylıklarla ilgili haberlerin tümünü doğru kabul etmek mümkün değil. Asparagas haberler de çıkıyor, doğruları da çıkıyor. Seçim sürecinde başka partilerle uzlaşmalar, ortak adaylıklar göstermeler, bunların büyük çoğunluğu asparagastır. CHP’nin ittifak arayışına girmesi gibi bir ittifakı düşünmüyorum bile. Kendi gücü ona yeter diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Meclis’te dershaneler yasası konusunda parti olarak tavırlarının nasıl olacağı sorusuna ise Muharrem İnce, yasa taslağını görmeden yorum yapmayacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.