Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin şampiyonları yurda döndü

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te düzenlenen 3.Avrupa Üniversite Oyunları’na karate branşında İstanbul Aydın Üniversitesi damga vurdu. Başarılı sporcular bugün İstanbul’a gelerek havalimanında coşkulu bir şekilde karşılandı.Zagreb’te...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te düzenlenen 3.Avrupa Üniversite Oyunları’na karate branşında İstanbul Aydın Üniversitesi damga vurdu. Başarılı sporcular bugün İstanbul’a gelerek havalimanında coşkulu bir şekilde karşılandı.
Zagreb’te düzenlenen 3. Avrupa Üniversite Oyunları’nda Karate Bay-Bayan kategorilerindeki mücadelelere İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) karate takımı damgasını vurdu. 35 Avrupa ülkesinden 99 üniversitenin 350 sporcu ile katıldığı şampiyonada, Türkiye’yi temsil eden İstanbul Aydın Üniversitesi Erkek-Kadın Kata Takımları çifte şampiyonluk sevinci yaşattı.
Bugün yurda gelen şampiyon sporcuları Atatürk Havalimanı’nda hem aileleri hem de coşkulu taraftarlar karşıladı. Dış hatlar geliş bölümünden çıkan başarılı sporcular karşılarında ’Avrupa şampiyonu’ yazan büyük bir pankart gördü. Bazı sporcular burada duygu dolu anlar yaşadı bazıları ise aileleriyle şampiyonluk sevinçlerini paylaştı.
Rektör İzmirli: "Gurur duyuyorum"
İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Yadigar İzmirli de başarılı sporcuları havalimanında karşılayanlar arasındaydı. Rektör Prof. Dr. İzmirli öğrencileriyle gurur duyduklarını vurgulayarak, "İstanbul Aydın Üniversitesi olarak eğitim-öğretim; araştırma-geliştirme hizmetleri yanında öğrencileri gerek kültürel, gerek sportif çalışmalarına da çok büyük destek vermektedir. Bu emeklerimizin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz bugün. Geçtiğimiz yıllarda teniste öğrencilerimiz Avrupa Üniversiteler Şampiyonası’nda şampiyon oldular. Daha önce de dünya şampiyonluklarımız var, bilek güreşinde olduğu gibi. Yine karate de ferdi olarak şampiyonluklarımız var. Bu kez yine Avrupa Üniversiteler Şampiyonası’nda gerek kız takımımız gerekse de erkek kata takımımız şampiyon olarak döndüler. Çok büyük gurur duyuyoruz. Hem üniversitemiz hem de ülkemiz adına gurur duyuyoruz. Öğrencilerime bu anlamda çok teşekkür ediyorum." dedi.
Can: "Zorlu hakem mücadeleleri verdik"
Havalimanında değerlendirmelerde bulunan Feyza Can, zorlu bir süreçten geçerek buralara kadar geldiklerini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin kendilerine verdiği desteğin çok önemli olduğunun altını çizen Feyza Can, "Biz geçen sene de Avrupa Şampiyonu olarak bu sene de aynı kulvarda yer aldık. Zorlu hakem mücadeleleri verdik. Ev sahibi ülkeyle çok zorlu maçlar oldu bizim için. Kadın ve erkek kata takımı olarak bu kulvarda galip gelmeyi bildik. Bay takım kumitede üçüncü oldu ve 2 tane de ferdi şampiyonluğumuz var. Yıllardır İstanbul Aydın Üniversitesi de bize çok destek ve emek verdi. Biz de çok iyi kulvarlarda ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.
Beyazıt: "Emeklerimizin karşılığını aldık"
Takım kumitede şampiyonluk ve takım katada üçüncülük alan erkek takımının kaptanı Barış Berkay Beyazıt ise emeklerinin karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Sıcak-soğuk, Ramazan ayı ve antrenman derken baya yorulduk ve turnuvaya katıldık. Emeklerimizin karşılığını aldık, mutluyuz. Başta hocalarımız olmak üzere, herkese teşekkür ediyoruz. Mutluyuz yine ülkemizin bayrağını göndere çekmeyi başardık." şeklinde konuştu.
Ferdi Avrupa Şampiyonu Mehmet Usda ise güzel bir turnuva geçirdiklerini ve başarılı maçlar çıkardıklarını dile getirerek, takım arkadaşlarına ve sporculara verdiği destekten dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın’a teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.