Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘İsmail Akçay Yol Koşusu’ yapıldı

Balıkesir’in kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen "İsmail Akçay Yol Koşusu" yapıldı.Altıeylül Belediyesi’nin ev sahipliğiyle 3. kez düzenlenen ve bu yıl 8’incisi gerçekleşen...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘İsmail Akçay Yol Koşusu’ yapıldı
Balıkesir’in kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen "İsmail Akçay Yol Koşusu" yapıldı.
Altıeylül Belediyesi’nin ev sahipliğiyle 3. kez düzenlenen ve bu yıl 8’incisi gerçekleşen İsmail Akçay Yol Koşusu bugün yapıldı. Balıkesir Atatürk Stadı önünde başlayan koşulara 7’den 70’e yüzlerce sporcu katıldı.
Türk atletizminin yaşayan efsaneleri arasında yer alan İsmail Akçay adına bu yıl 8’incisi düzenlenen Yol Koşusu gerçekleştirildi. Altıeylül Belediyesi’nin organizasyonunda 12 kilometrelik koşuda erkeklerde 37.03 derecesi ile Alper Demir birinci, Saffet Elkatmış ikinci ve Assefa Argachew üçüncü olurken, kadınlarda ise 42.48 ile Esma Aydemir birinciliği, Sebahat Akpınar ikinciliği ve Tubay Erdal ise üçüncülüğü elde etti.
İki kategoride gerçekleştirilen İsmail Akçay Yol Koşusu’nda, 12 kilometrelik yol koşusuna 260’ı erkek 60’ı kadın toplam 320 atlet katıldı.
Etkinlik içinde yer alan Halk Koşusunda ise 7’den 70’e yüzlerce Balıkesirli ter döktü. Yarışlarda Rusya, Moldova, Kenya ve Etiyopya’dan 11 atlet de katılarak derece için ter döktü.
89’luk ve 92’lik dedeler maratona renk kattı
İsmail Akçay Yol Koşusu’na katılmak için Ankara’dan Balıkesir’e gelen 89 yaşındaki Türkiye’nin en yaşlı atleti Erdoğan Dulda, efsanevi maratoncu İsmail Akçay’a söz verdiği için Balıkesir’de olduğunu söyledi.
Dulda, "Sözüm vardı. O sözümü yerine getirmek için Ankara’dan geldim. Sponsorum Türk Kızılayıdır. İnşallah İsmail Akçay için de önümüzde günlerde İstanbul’da Cumhuriyet Koşusuna onun tşörtünü giyip koşacağım. Yaşım 89. Yıllardır koşuyorum. Türkiye’nin en eski lisansına sahibim. Ortaokul 1’inci sınıftan beri spora devam ediyorum" dedi.
Halk koşusuna katılan ve 92 yaşında olan Yakup İkiz ise, 7 kilometreden fazla koşamadığını söyleyerek ayağındaki problem nedeniyle yorulana kadar koştuğunu dile getirdi.
Maraton koşusu sonunda Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğmuş, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, BAUN Rektörü Kerim Özdemir, Basın İlan Kurumu ile Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Necdet Ayaz dereceye girenlere ödüllerini verdi.
8’incisi gerçekleşen İsmail Akçay Yol Koşusu sonunda bir konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Sporcularımız çok büyük bir enerji ve efor sarf etti. Hepsini tebrik ediyorum. Balıkesir, atletizmde olimpiyat dördüncüsü olan İsmail Akçay’ın memleketi. Yerel yönetimler olarak memleketimizin değerlerine sahip çıkıyoruz. İsmail Akçay koşusu uluslararası bir yarışma. Gençlerimizi spora yönlendirmemiz lazım. Atletizm de bu konuda önemli bir spor dalı. İsmail ağabey sporu hiç bırakmadı, halen atlet yetiştiriyor, sporu ruhunda hissediyor. İsmail Akçay’ın heykelini diktik, adına park yaptık. Biz İsmail ağabey hayattayken değerini bildik. İsmail Akçay’ın kendi ismini taşıyan heykelini diktik, bu heykel gençlere örnek oluyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.