Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşitme Engelliler İtalya Yolcusu

İtalya’da yapılacak İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek olan erkek ve bayan milli futbol takımları yarın İtalya’ya gidecek.19 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da yapılacak olan İşitme Engelliler Dünya...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşitme Engelliler İtalya Yolcusu
İtalya’da yapılacak İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek olan erkek ve bayan milli futbol takımları yarın İtalya’ya gidecek.
19 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da yapılacak olan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası’na katılacak erkek ve bayan futbol milli takımları, yarın İtalya’ya gidiyor. Erkek milli takımı, şampiyonaya dünya ve Avrupa şampiyonu unvanıyla katılırken, bayan milli takımı ilk kez uluslararası bir turnuvada mücadele edecek.
İlk iki hazırlık kampını Manavgat-Çolaklı’da gerçekleştiren İşitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı, son hazırlık kampını İstanbul ’da bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Riva Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yaptı. Bayan milli takımı ise son kampını Ankara’da gerçekleştiriyor.
"ERKEKLERDE HEDEF DERECE"
İşitme Engelliler Milli Takımlar Sorumlusu Ali Metin, bu yıl büyük ölçüde gençleştirilen erkek takımının hedefinin derece olduğunu belirtirken, ilk kez oluşturulan ve ilk turnuvalarına katılacak olan bayan milli takımının hedefinin ise tecrübe kazanmak olduğunu söyledi.
İşitme Engelliler erkek milli takımında Manavgat’ı temsilen 7 kişi bulunuyor. Teknik heyette Manavgat Kaymakamlığı Engelliler Koordinatörü Guddusi Aydın, tercüman olarak görev yaparken Manavgat Belediyesi İşitme Engelliler takımından Soner Balcı, İbrahim Güzel, Seyit Karaca, Melih Kirişçi, Eren Gümüş ve Janberk Özeşen ise oyuncu olarak yer alıyor.
İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası’nda Erkek Milli Takımı, 21 Haziran tarihinde İsveç maçıyla turnuvaya başlarken, 23 Haziran’da Suudi Arabistan, 25 haziran da ise Arjantin ile grup maçlarında karşılaşacak. Bayanlar ise 22 Haziran’da ABD, 24 Haziran’da Polonya, 26 Haziran’da Rusya, 28 Haziran’da Büyük Britanya ve 30 Haziran’da ev sahibi İtalya ile karşılaşacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.