Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası başladı

2017 yılında Türkiye’de düzenlenecek, dünyanın olimpiyat ve paralimpik oyunlarından sonra en yüksek katılımlı spor organizasyonu olan İşitme Engelliler Olimpiyatı (2017 Deaflympics) için geri sayım, “365 Gün Kala” etkinliği ile Samsun’da...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası başladı
2017 yılında Türkiye’de düzenlenecek, dünyanın olimpiyat ve paralimpik oyunlarından sonra en yüksek katılımlı spor organizasyonu olan İşitme Engelliler Olimpiyatı (2017 Deaflympics) için geri sayım, “365 Gün Kala” etkinliği ile Samsun’da başladı. Organizasyon kapsamında İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, 18-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında yine Samsun’da düzenlenecek.
İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, bugün Samsun Batıpark Tören Alanı’nda açılış töreni ile başladı. Samsun bu özel organizasyonda, 400’e yakın sporcunun mücadelesine sahne olacak. Şampiyonada Türkiye adına 101 sporcu yarışacak.
2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı için prova niteliği taşıyan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları masa tenisi, plaj voleybolu, tekvando, karate ve judo dalları olmak üzere toplam 5 branşta gerçekleştirilecek. Müsabakalara karate ve tekvandoda Atatürk Spor Salonu, judoda Hasan Doğan Spor Salonu, masa tenisinde Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu, plaj voleybolunda ise Atakum Sahili’nde kurulan kortlar ev sahipliği yapacak.
Açılış öncesi konuşan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, “Dünya nasıl zor zamanlardan geçiyorsa ülkemiz de bu zorluklardan geçiyor. Ama bu zorluklara diğer zorluk yaşamlardan çok farklı olarak hayran olmam, sıra dışı cesaretle göğüs gerdiğimiz bir zamana geldik. Olağan dışı günlerde, olağan dışı cesaretlere demokrasiye gösterdikleri sadakat ve bağlılık için halkımıza minnettarız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a önderliği için, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatına gösterdikleri tarifsiz destek için çok özel teşekkürlerimizi iletiriz. Bugün burada her kötülüğe rağmen ve her kötülüğe inat olarak güzel bir dünyanın güzel bir parçası olmak için buluştuk. Bugün burada korku ve kaos içerisinde yaşamamızı isteyenlere neşe ve ahenk içerisinde yaşamakta nasıl kararlı olduğumuzu göstermek için buluştuk. Bugün burada 2017 Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarına bir yıl kala etkinliklerini başlatmak için buluştuk” dedi.
Yusuf Yılmaz: "Sporcularımızı ve antrenörlerimizi evlerinde gibi hissetmelerini istiyoruz"
Samsun’da güzel bir organizasyonun başladığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bugün Samsun’da 2017 yılında organize edilmiş olan İşitme Engelliler Olimpiyatı’nın 365 günlük geri sayım süreci başladı. Bu süreç içerisinde Samsun halkı olarak ve Samsun’un seçilmiş yerel yönetimleri olarak burada olacak olan sporculara olduğu gibi bugün de burada olan spor müsabakalarına 2017 yılında olacağı gibi ev sahipliği yapacağız. Buradaki sporcularımıza bizim evladımız gibi, başımızın tacı gibi konukseverliğimizin en güzel örneklerini göstererek ev sahipliği yapacağız. Onun için buradaki sporcularımızı ve antrenörlerimizi evlerinde gibi hissetmelerini istiyoruz” diye konuştu.
İbrahim Şahin "Prova niteliğinde bir çalışma yapıyoruz"
Bir yıl sonra yapılacak olan olimpiyatların provasını yaptıklarını ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bu spor organizasyonu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılacak olan en büyük organizasyonun bir yıl öncesidir. Aslında bu yıl bir prova niteliğinde bir çalışma yapıyoruz. 5 dalda müsabakalar yapılacak. Prova niteliğinde olduğu kadar aynı zamanda delegasyon, Samsun’daki spor tesislerin gezimi, denetimi ve 2017 yılına ne kadar hazır oldukları ile ilgili de rapor sunacaklar. Diğer taraftan bu güzel şehrimize yurtdışından gelen çok değerli sporcularımız var. Şehrimiz bu güzel organizasyona ev sahipliği yapacak” şeklinde konuştu.
Açılış törenindeki manzaradan çok etkilendiğini belirten Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukledev, “Şu an çok etkilendim. Çok heyecanlıyım. Umuyorum ki 2017 yılındaki İşitme Engelliler Olimpiyatları çok başarılı bir şekilde olacaktır. Buradaki katılım çok yüksek ve bu beni çok mutlu etti. Türkiye olarak bize konukseverliğinizi görüyoruz. 5 yıl önce 2017 yılına Türkiye ev sahipliği olmak istediğinde çok korkmuş ve ‘acaba başarabilecekler mi?’ diye düşünüyordum ve şu anda hiçbir korkum kalmadı. Çok hızlı bir şekilde ilerlediklerini gördüm” dedi.
Bakan Kılıç: “Şu anda çok büyük bir ülkenin ve çok aziz bir milletin misafirisiniz”
Konuşmasına yurt dışından gelen sporculara ve misafirlere seslenerek başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Şu anda çok büyük bir ülkenin ve çok aziz bir milletin misafirisiniz. Şu anda demokrasi için birlik ve beraberlik için örnek bir duruş sergileyen, dünyaya örnek olan bir ülkedesiniz ve siz bunun bir parçasısınız. Yıllar sonra 2016 yılının bu akşamında Samsun’da, Türkiye’de 2017 yılında yapılacak olan programda ve 5 branştaki dünya şampiyonalarının açılışında Türkiye’de olduğunuzu hatırlayacaksınız. Tarih sayfaları aynı zamanda ne kadar bir dönüm noktasında ve tarihin içerisindeki ne kadar önemli bir dönemde Türkiye’de olduğunuzu hatırlayacaksınız. Eminim ki, ‘biz oradaydık’ diye gurur duyacaksınız. Çünkü biz şuanda sizlerin burada olduğundan çok mutluyuz. 2017 yılında 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı’nda Samsunumuzda Türkiye’mizde bir arada olacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı ve protokol üyeleri 2017 Deaflympics Olimpiyatları için geri sayım butonuna basarak “365 Gün Kala” etkinliğini başlattılar.
19 Temmuz Salı günü başlayacağı İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, 24 Temmuz Pazar günü tamamlanacak.
Açılışa ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Vural Yıldırım, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı SG Albay Murat Özer, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda sporcu katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.