Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İrfan Buz: "Daha çok desteğe ihtiyacımız var"

TFF 1. Lig’in 10. haftasında sahasında Ümraniyespor’u 2-1 mağlup eden Yeni Malatyaspor’da liderliği sürdürmenin sevinci yaşanırken maç sonu açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, taraftarların maça ilgi göstermemesinden...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İrfan Buz: "Daha çok desteğe ihtiyacımız var"
TFF 1. Lig’in 10. haftasında sahasında Ümraniyespor’u 2-1 mağlup eden Yeni Malatyaspor’da liderliği sürdürmenin sevinci yaşanırken maç sonu açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, taraftarların maça ilgi göstermemesinden yakındı. Ümraniyespor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise, "Basit gol yeme hastalığımız sürüyor" dedi.
“Şimdi biz değil rakipler düşünsün”
Çok önemli bir müsabakaya çıktıklarını kaydeden Buz, “Maçtan önce devamlı yazılıp, çiziliyordu ‘Daha önce böyle bir seri yakalanamadı, 5 maç üst üste kazanılmadı’ diye. Ama biz bunu başardık. Herkes çok ciddi bir müsabakaya çıktığımızı biliyordu. Rakip maçta çok derli toplu oynadı. Geçen hafta berabere kalmışlardı Adana Demirspor ile. Maça iyi başladık ilk devre golü de attık ve 1-0 öne geçtik, öne geçtikten sonra da fırsatlarımız vardı ancak ondan sonra çok basit bir gol yedik, 1-1 oldu. 2. devrede de iyi mücadele ettik ve inandık. Zaten devre başlar başlamaz Dialiba’nın golüyle 2-1 öne geçtik. Onun akabinde fırsatlarımız vardı. Oyunu tutmak durumundaydık, akıllı ve dengeli olmamız lazımdı. Dediğimiz gibi de yaptık ve maçı kazandık. Malatya’ya hayırlı olsun. Şimdi biz değil rakipler düşünsün” diye konuştu.
"Futbolcularıma ‘Kendinizi alkışlayın’ dedim"
Maçta futbolcuların iyi bir mücadele verdiğini kaydeden Buz, “Kaç haftadan beri lideriz rakiplerimiz de bize karşı önlemler almaya çalışıyor, biz de bunları çözeceğiz. Maç içerinde final paslarımızın daha iyi olması gerekiyor. Bu maçta fark olabilirdi eğer final paslarımız iyi olsaydı. Çünkü rakip ister istemez oyunu açtı. Futbolcu kardeşlerim burada inanılmaz bir mücadele verdiler, maçtan sonra kendilerine şunu söyledim ‘Kendinizi şimdi bir alkışlayın’. Hakikaten çok önemli bir süreç yeni kurulmuş bir takım olmamıza rağmen 10. maçımızda 25 puan yaptık. Bu bizim açımızdan çok çok önemli” dedi.
“Bu takıma daha çok destek verilmesi lazım”
Buz, taraftarların maça ilgi göstermemesinden yakınarak “Şehrin daha çok havaya girmesi gerekiyor, niye kale arkasında boşluklar vardı? Biz görevimizi yapıyoruz, sağ olsun seyircilerimiz de bizi sonuna kadar desteklediler maça gelenleri tenzih ediyoruz ama daha çok desteğe ihtiyacımız var. Bugün maça Bakanımız Bülent Tüfekci geldi, vekilimiz geldi o zaten hep bizim yanımızda sağ olsun ama buradaki insanlardan daha fazla bu takımı sahiplenmelerini bekliyorum, bu takım bunu hak ediyor. Kale arkasında bir tane seyirci yok, üzülüyorum bu duruma. Bu takım bu şehrin marka değerini yükseltebilir. Malatya’nın çıkmasını istemiyorlar mı ben onu anlamıyorum. Allah nasip eder de şampiyon olursak ondan sonra çıkıp ‘Şampiyon olduk’ denmez. Başından beri bu takımın yanında olacaksın. Ben Malatyalıları seviyorum şehre iniyorum. İnönü caddesinde yürüdüğüm zaman herkesle kucak kucağayız ama maçta da bize o coşkuyu hissettirmeleri lazım” ifadelerini kullandı.
Ümraniye cephesi
Ümraniyespor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise maçta basit gol yeme alışkanlıklarını sürdürdüklerini belirterek “Ligdeki konumumuz itibariyle iyi mücadele ediyoruz. Lider Yeni Malatyaspor karşısında da iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Ancak basit gol yeme hastalığımız sürüyor. Bugün bakıldığında taç atışından ve korner dönüşünden gol yiyoruz. Bunları çok çalışarak yenmemiz lazım. İyi oynadık, iyi mücadele ettik. Bazen pozisyonlar da bulduk ama maalesef değerlendiremedik. Yeni Malatyaspor hocasıyla, teknik kadrosuyla, taraftarıyla, yönetimiyle iyi bir hava yakalamış. Bunu da devam ettiriyor. Bugün çok iyi oynamasalar da o istek ve arzularıyla kazandıklarını düşünüyorum. Bizim pozisyonumuz belli. Ne kadar puan çıkarabilirsek o kadar iyi” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.