Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İpekoğlu: "Futbolcular tembelliğe kaçıyor"

TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor’da Teknik Direktör Engin İpekoğlu, hedeflerinin her maçta puan kazanmak olduğunu belirterek, “Bedenler üzülmeden başarı gelmez” dedi.Adana Demirspor Aytaç Durak Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İpekoğlu: "Futbolcular tembelliğe kaçıyor"
TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor’da Teknik Direktör Engin İpekoğlu, hedeflerinin her maçta puan kazanmak olduğunu belirterek, “Bedenler üzülmeden başarı gelmez” dedi.
Adana Demirspor Aytaç Durak Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör İpekoğlu, 1 puanla ayrıldıkları Giresunspor müsabakasına ilişkin, “Eskişehirspor maçını kaybedince bu 3 puanı bir deplasmanda oynayacağımız ilk maçla telafi etmek istiyorduk ancak ilk 15-20 dakikalık bölümü çıkardığımız zaman çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Özellikle ikinci yarıda birçok gol pozisyonuna girdik ama maalesef bunları değerlendiremiyoruz. 3 puan alsaydık tabii ki üst taraftaki gruba yaklaşma şansımız daha kısa olacaktı ama önümüzdeki Göztepe müsabakasına artık odaklanmak zorundayız” diye konuştu.
Göztepespor müsabakasının kolay bir maç olmayacağını ancak iç sahadaki tüm maçları kazanmak zorunda olduklarını kaydeden İpekoğlu, sakatlığı bulunan Pote’nin yüzde 50 ihtimalle bu maça çıkacağını kaydetti.
Teknik Direktör Engin İpekoğlu, son 3 maçı değerlendirdiklerinde gerek koşu kalitesi gerekse savunma anlamında iyi olduklarına değinerek, “Genel anlamda baktığınız zaman hücumda çoğalma anlamında, oyunu forse etme anlamında iyiyiz. Bir de önemli olan burada bir kazanma arzusu ve hırsının olması. Bunu hem Eskişehir hem de Giresun’da futbolcularımız son dakikaya kadar sahaya yansıttı. İnşallah bundan sonraki maçlarda da bu görüntüyü veririz” ifadelerini kullandı.
Stoperlerin oyun kurgusundaki rolünü de değerlendiren İpekoğlu, “Oyunun kitlendiği bölümlerde orta sahada oyuncunuzla oyun kuramama durumunuz varsa her iki stopere de hücuma katılmalarını söylüyoruz. Ön liberoda oynayan oyuncumuzun da geride onların bölgesini kontrol altına olması gerekir. Ki bunu da başarılı bir şekilde yapıyoruz. Bu maçta, Göztepe maçında da aynı görüntü olacak. Orta sahada inanılmaz baskı yapıyorlar, alan vermiyorlar. İyi oyuncular. Büyük bir ihtimalle de kanatları kullanmak zorunda kalacağız. Merkezde kendimizi boğdurmamaya çalışacağız ama o dönemlerde oyunun kitlendiği noktalarda orta sahada oyunu kuramıyorsak stoperlerimizden bir tanesi de zaman zaman rakibin kafasını karıştırmak adına oyuna katılması lazım” şeklinde konuştu.
“Futbolcular tembelliğe kaçıyor”
Deneyimli Teknik Direktör İpekoğlu, hücumda topla buluşamayacağını düşünen futbolcuların zaman zaman hücuma girmeyerek tembellik yaptığını kaydederek, “Bedenler üzülmeden başarı gelmez ki. Futbolcular hep şunu düşünüyor; ’Orta sahadan hücuma gideceğim, desteğe katılacağım, bir tane kötü pasla topla buluşamazsam tekrar o mesafeyi yüzde 100 geri koşmam lazım’ deyip hücuma gitmiyor. Tembelliğe kaçıyor ama yapacak bir şey yok. Hücuma da desteğe de gideceğiz, topu kaptırdığımız yerde savunmaya da yüzde yüz gideceğiz. Her maçta ortalama 2 puan yakalamayı hedefliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.