Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İpekoğlu: "Futbolcu memur zihniyetli olmamalı"

TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor’da Teknik Direktör Engin İpekoğlu, futbolcular arasında rekabet ortamının her zaman olması gerektiğini, futbolcunun memur zihniyetinde olmaması gerektiğini söyledi.Adana Demirspor, ligin 9. haftasında...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İpekoğlu: "Futbolcu memur zihniyetli olmamalı"
TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor’da Teknik Direktör Engin İpekoğlu, futbolcular arasında rekabet ortamının her zaman olması gerektiğini, futbolcunun memur zihniyetinde olmaması gerektiğini söyledi.
Adana Demirspor, ligin 9. haftasında pazar günü deplasmanda oynayacağı Ümraniyespor maçı hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, antrenman öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçen hafta Elazığspor maçında alınan 3 puanın önemine değindi. İpekoğlu, “Yoğunluk derecesi yüksek olan bir maçtan 3 puan ile ayrılmak bizi mutlu etti. Her maçın ayrı bir hikayesi ve senaryosu var. Ümraniyespor maçında da doğru bir senaryo karşımıza çıkar. Bizim 2-3 maçlık seri diyoruz da, tabii ki 3 puanında silineceğini düşünürsek bizim o 3 puanı bir yerlerden telafi etmemiz gerekecek. İnşallah bu da Ümraniyespor maçı olur” dedi.
"Ümraniyespor seyirci potansiyeli çok olan bir takım değil"
Ümraniyespor maçının İstanbul Olimpiyat Stadı’nda oynanacak olmasını da değerlendiren Teknik Direktör İpekoğlu, “Orada tabii ki şu var. Kendi statlarında oynasaydık ne kadar seyirci gelirdi. O da bugün tescillendi. Büyük bir saha. Böylesine büyük sahalarda özellikle takım savunması anlamında ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Enine boyuna geniş bir alan olduğu için daralmalarda ciddi bir sıkıntılar olabilir. Ben her iki takım açısından da avantaj ya da dezavantaj olacağını düşünmüyorum. Ümraniye bir il takımı değil. Çok fazla seyircisi olan bir takımda değil. Belki ilçe stadında oynamış olsaydık sıkıntı yaşayabilirdik. Ama çok aman aman bildiğim kadarıyla çok fazla seyirci potansiyeli olan bir takım değil” diye konuştu.
"Futbolcular arasında rekabet ortamı olmalı"
Futbolcunun memur zihniyeti olmaması rekabet ortamı yaratması gerektiğini ifade eden İpekoğlu şöyle konuştu:
“Rekabet ortamı çok önemli. Burada futbolcularımızın tabii ki memur zihniyetinde olmaması gerekiyor. Onun için bu çok önemli. Tabii ki rekabet ortamı olacak. Geride kalmayı kabullenmeyecek. Kabullendiği taktirde kendisine zarar verir."
"Kim iyi oynuyorsa forma ona geliyor"
Aytaç Durak Tesisleri’nde, Teknik Direktör Engin İpekoğlu yönetiminde yaklaşık 1 saat 30 dakika çalışan mavi-lacivertliler, düz koşu ile başlayan antrenmanı, ısınma hareketleri ve rejenerasyon çalışmaları ile sürdürdü. Takım kaptanlarından Emrullah Şalk, yaptığı açıklamasında takımda ki olumlu tablonun Teknik Direktör Engin İpekoğlu’nun gözünde bütün futbolcuların eşit olduğundan kaynaklandığını söyledi. Şalk, “Kim iyi oynuyorsa, kim söylenileni yapıyorsa, forma ona geliyor. Bu kadar basit” dedi.
Berkay: "Adana Demirspor’da aile gibiyiz"
Adana Demirsporlu oyuncu Berkay Samancı ise basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, Adana Demirspor’a dışarıda insanların imrenerek baktığını belirtti. Samancı, “Şu an burada bir aile ortamı var. Her sene büyük paralar harcanıyor. Yıldız oyuncular geliyor. Hep en iyileri geliyor. Bu sene iyi bir aile ortamı var bunu görebiliyorum. Bunun için de geçen seneden kalma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada aile gibiyiz. Herkes evinden uzak buraya geliyor. Ekmeği için geliyor. Sizin Adana halkının sevgisini bizde ekmek paramız gibi görüp başarılı olmak zorundayız. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.