Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İpek Öztosun Balkan Şampiyonu

Romanya’nın Olimp şehrinde gerçekleştirilen 2016 Olimp Etu Balkan Triatlon Şampiyonası’nda Antalya Triatlon Kulübü sporcusu İpek Öztosun Elit Bayanlarda Balkan Şampiyonu oldu.Romanya’nın Olimp şehrinde gerçekleşen 2016 Balkan Şampiyonası’nda...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İpek Öztosun Balkan Şampiyonu
Romanya’nın Olimp şehrinde gerçekleştirilen 2016 Olimp Etu Balkan Triatlon Şampiyonası’nda Antalya Triatlon Kulübü sporcusu İpek Öztosun Elit Bayanlarda Balkan Şampiyonu oldu.
Romanya’nın Olimp şehrinde gerçekleşen 2016 Balkan Şampiyonası’nda toplam altı madalya ile Türkiye, takım olarak ilk sırada yer alırken, Hırvatistan beş, Romanya dört, Sırbistan üç madalya aldı. Bulgaristan ise eli boş döndü. Romanya’ da koşulan Olimp 2016 Balkan Şampiyonası’nda ETU puanı veriyor olması nedeniyle sporcularımız aldığı madalya ve dereceler ayrı bir önem taşıyor.
ELİT BAYANLAR
Sprint mesafe koşulan elit kadınlar kategorisinde başarılı atletimiz Antalya Triatlon Spor Kulübü triatleti İpek Öztosun, 1:03:40 ile Balkan Şampiyonu oldu. Aynı kategoride yarışan Esra Nur Gökçek, 1:06:19 ise yarışı beşinci sırada tamamladı. Tecrübeli triatlet Ece Bakıcı verilen doktor raporu nedeniyle yarışlarda yer alamadı.
ELİT ERKEKLER
Elit erkekler kategorisinde mücadele veren Yunus Schomburg, 54:57’ lik zamanı ile Bulgar rakibinin altı saniye arkasından bitiş çizgisini geçti ve Balkan Şampiyonası’nda gümüş madalya sahibi oldu. Bu kategoride yarışan bir diğer atletimiz Ali Mutlu ise 59:22’lik finiş zamanı ile yarışı dördüncü sırada tamamladı.
GENÇ KIZLAR
Üç sporcunun start aldığı genç kızlar kategorisinde ise 1:09:36’lık zamanı ile yarışı üçüncü sırada tamamlayan İlayda Kara Bronz madalya sahibi oldu. Buse Aygün, 1:10:20 ile beşinci olurken Elif Polat ise 1:11:54 ile yedinci oldu.
GENÇ ERKEKLER
Sprint mesafe koşulan genç erkekler kategorisinde bir diğer gümüş madalya sahibi Kutluhan Konuk oldu. Konuk, 58:47’lik zamanı ile 56:26 zaman yapan Luka Polska’nın ardında bitiş çizgisini geçti. Aynı kategoride 1:01:40’lık zaman ile finiş gören Arda Tümer yarışı onuncu sırada tamamlarken, Hüseyin Hallaç, 1:02:07’lik zamanı ile 13 üncü sırada, Oktay Arıkan ise 1:04:33’lük zamanı ile 17. sırada yarışı tamamladı. Yarışın bisiklet etabında iki sporcu talihsiz bir bisiklet kazası yaşadılar. Gültigin Er ve Arda Tümer bisiklet etabında düşerek hafif şekilde yaralandılar. Kaza sonrasında Arda Tümer yarışa devam ederken Gültigin Er yarışı terk etmek zorunda kaldı.
YILDIZ KIZLAR
Yıldız kızlar süper sprint kategoride üç sporcu arka arkaya finiş gördü. Yıldız kızlarda en iyi zamanı Bilge Ece Seyhan yaptı. Seyhan, 42:54’lük zamanı ile yarışı beşinci sırada tamamlarken kural hatası yapan Görkem Sıla Korkmaz penaltı aldı. (Bekleme cezası) Korkmaz, 43:36’lık zamanı ile yarışı altıncı sırada tamamladı. Sarah Alara Işkın ise 44:18’lik zamanı ile yarışı yedinci sırada bitirdi.
YILDI ERKEKLER
Yıldız erkeklerde üç atlet arka arkaya bitiş çizgisini geçti. 36:22 ile bitiş çizgisini geçen Erick Roger’in arkasından gelen Kıvanç Şahinkaya, 37:39 ile bitiş çizgisini ikinci sırada geçti. Şahinkaya en iyi zamanı yapan yıldız erkek sporcu oldu. Onu 38:21 ile Muzaffer Gür ve 38:38 ile Enes Kızılcık takip etti. Gür üçüncü, Kızılcık ise yarışı dördüncü sırada tamamladı.
“ÇOK MUTLU OLDUM”
Yarış sonrasında Balkan Şampiyonası ile ilgili görüşlerini açıklayan Milli Takım Teknik Koordinatörü İtalyan Andre Gabba şunları söyledi:
"Yıldız kategorisi 1999 ve 2000 doğumlu sporculardan oluşmasın karşın bizim sporcularımız 2001-2002 doğumluydu. Buna karşın çok iyi dereceler elde ettik. Onların çok iyi yarış çıkardığını ve tecrübe elde ettiklerini söyleyebilirim. Günün sonunda neticelerden ötürü çok mutlu oldum. Hem erkek hem de kız yıldızlarımız çok iyi yarıştılar. Tecrübe kazandılar ki bu çok önemli.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.