Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiliz şampiyon Boğaz’da yüzecek

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu sene 26 Temmuz’da düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın onur konuğu, ünlü İngiliz açık deniz yüzücüsü Adam Walker olacak.Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu sene 26 Temmuz’da düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın onur konuğu, ünlü İngiliz açık deniz yüzücüsü Adam Walker olacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 26 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek. 27. kez startı verilecek olan yarış kapsamında 900’ü aşkın Türk ve 900 yabancı olmak üzere toplam 1800’ü aşkın yüzücü Boğaz’ın serin sularında mücadele edecek.

OKYANUSLARIN ŞAMPİYONU İSTANBUL’A GELİYOR

Bu arada yarışın bu sene en dikkat çekici ve sürpriz ismi, dünyanın en zorlu yedi okyanus geçişinde başarıyla kulaç atan ilk İngiliz yüzücü olan Adam Walker olacak.

Dünyada bu başarılı sonuca ulaşan altı sporcudan biri olan Walker, geçtiğimiz yıl Yeni Zelanda’nın soğuk sularında düzenlenen Ocean’s Seven Yüzme Maratonu esnasında 180 cm’lik bir köpek balığı ile burun buruna gelmişti. O sırada 10 tane yunus Walker’in etrafını sarıp, adeta ünlü yüzücüyü abluka altına alarak köpek balığını oradan uzaklaştırmış ve yüzücüye yaklaşık bir saat eşlik etmişti. Walker bu yarışta Cook Körfezi’ni 8,5 saatte geçmişti. Adam Walker geçen sene Dünya Açık Su Yüzme Derneği (WOWSA) tarafından da 'Dünyanın En iyi Açık Su Yüzücüsü' adayı gösterilmişti.

Ünlü yüzücü Walker, 25 Temmuz'da Boğazda Kuruçeşme'de özel bir yüzme gösterisi yapacak ve ayrıca 26 Temmuz Pazar günü Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda da 6,5 km’lik zorlu parkurda yüzecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.