Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlker Dilek, Malago İle Rio Olimpiyatlarını Görüştü

İlker Dilek, Roma'da Malago Ile Görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlker Dilek, Malago İle Rio Olimpiyatlarını Görüştü
Türkiye ile İtalya sporunu karşılaştırarak incelemeler yapan Başbakanlık Müşaviri İlker Dilek, İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) Başkanı Giovanni Malago ile bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulundu.
Başbakanlık Müşaviri İlker Dilek, İtalya’nın başkenti Roma’da, İtalyan sporunun bir numaralı yöneticisi olan İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) Başkanı Giovanni Malago ile bir araya geldi.
Türkiye’de uzun yıllar Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevler alan ve kendi de spor adamı olan İlker Dilek, Malago ile yaklaşan Rio 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları, Brezilya’daki mevcut sorunlar, İtalya’nın oyunlara yönelik hazırlığı, Roma 2024 Olimpiyatları’na ev sahibi olma adaylığı, dopingle mücadele ve bu hususta İtalya ile Türkiye’deki uygulamaların karşılaştırılması ve güncel konularda fikir teatisinde bulundu.
Görüşmede, sporun 2016 yılında büyük organizasyonlar sebebiyle yoğun şekilde gündemde olacağını belirten Dilek, Malago’ya İtalya’nın Rio 2016’ya nasıl hazırlandığı ve kaç sporcuyla katıldığı sorusunu yöneltirken, İtalyan idareci, şu ana kadar 198 atletlerinin olimpiyat vizesi aldığını erkek basketbol ve kadın voleybol ile okçularının da Rio’ya katılma hakkı elde etmesini beklediklerini söyledi. Malago ise, “Hedefimizde 300 sporcu ile katılmak” dedi.
Malago, Dilek’in Brezilya’da görülen ZİKA virüsü ve ülkedeki mevcut siyasi durumu hatırlatması üzerine bunun kendisini ilgilendirmediğini, ev sahibi ülkenin çözmesi gerektiğini kaydetti. CONI Başkanı, kendisi için önemli olanın İtalyan atletlerin madalya kazanması olduğunu söyledi.
Türkiye’de yerel yönetimlerin sporda aktif olmasının aksine İtalya’da sporun sadece CONI vasıtasıyla yürütüldüğünü ve CONI’nin ülke genelinde örgütlenmesi olduğu karşılaştırmasını yaptı.
İlker Dilek, Roma’nın 2024 adaylığı yolunda Paris gibi kuvvetli bir rakibi olduğunu hatırlatması üzerine Malago, ev sahibi olma hakkını kazanma yolunun açık olacağını ancak bu mücadelelerinin zorlu olacağını belirtti. Malago, Türkiye’nin Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu’nda bir üyesi olduğunu anımsattı ve TMOK Başkanı Uğur Erdener’in kendisinin dostu olduğunu belirterek, “Türkiye ile yakın ilişkiler içerisindeyiz. Bu yolda Türkiye’nin bizi destekleyeceğiniz düşünüyoruz” diye konuştu.
Dilek, İtalya ve Türkiye sporuyla ilgili karşılaştırmalı akademik çalışmasını Malago’ya sunarken, İtalyan sporunun bir numarası İlker Dilek’in çalışmasından dolayı övdü ve tebrik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.