Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İbrahim Akgün: "Olimpiyatlarda Hedefimiz Başarılı Olmak”

Serbest Güreş A Milli Takımı Antrenörü İbrahim Akgün, güreşçilerinin hepsine güvendiğini söyleyerek, Rio Olimpiyatları’nda başarılı olmayı hedeflediklerini söyledi.Rio Olimpiyat hazırlıklarına başlayan Serbest Güreş A Milli Takımı,...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Serbest Güreş A Milli Takımı Antrenörü İbrahim Akgün, güreşçilerinin hepsine güvendiğini söyleyerek, Rio Olimpiyatları’nda başarılı olmayı hedeflediklerini söyledi.
Rio Olimpiyat hazırlıklarına başlayan Serbest Güreş A Milli Takımı, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan Güreş Kamp Eğitim Merkezi’nde kampa girdi. Serbest Güreş A Milli Takımı Antrenörü İbrahim Akgün, Rio Olimpiyat hazırlıkları öncesi yaptıkları ilk antrenmanda basın mensuplarının sorularını cevapladı. İyi bir çalışma yaparak olimpiyatlarda başarıyı hedeflediklerini belirten Akgün, ’’Buradaki kamptan sonra Amerika’daki Dünya Kupası’na katılacağız. Bundan sonra da iki kampımız daha olacak. Bugüne kadar yapılan tüm olimpiyatlarda güreş sporu başarılı bir grafik çizmiştir. Bu yıl ki olimpiyatlarda da hedefimiz mutlak başarıdır. Sporcularımın hepsine güveniyorum. İyi neticelerle döneceğimizi düşünüyorum. Bugün başladığımız kampta sporcularımızın performanslarını çok iyi bir şekilde ölçeceğiz. Olası rakiplerimizi analiz edeceğiz. Daha sonra da sporcularımızın dayanıklılık, teknik ve diğer tüm yüklemelerini yapacağız. Özel olarak tüm sporcularımızla ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı.
"GEÇTİĞİMİZ OLİMPİYAT YILLARINA GÖRE ÇOK DAHA FAZLA MADALYA ALACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Serbest sitilde 2016 Rio’ya tam kadro gideceklerini söyleyen Akgün, sözlerine şöyle devam etti:
"Tüm sıkletlerde madalya kovalayacağız. Bu yıl geçtiğimiz olimpiyat yıllarına göre çok daha fazla madalya alacağımıza inanıyorum. Önceki yıllara göre daha profesyonel çalışıyoruz. Diyetisyenimiz, kondisyonerimiz, psikologumuz ve bizler birlikte iyi bir ekip olarak sürekli sporcularımızla ilgileniyoruz. Eskinden daha planlı ve sistemli çalışıyoruz. 17 branşta olimpiyata gidiyoruz. Tüm branşlardaki sporcularımıza başarılar diliyorum. Olimpiyatlardaki madalya beklentisine baktığımızda milletimizin güreşten madalya beklentisi diğer branşlara göre çok daha yüksek. Olimpiyatların psikolojisi, atmosferi ve stresi çok farklıdır. Olimpiyat atmosferi ve stresi ile baş edebilen sporcular başarılı oluyorlar. Geçtiğimiz olimpiyatlardan daha kapsamlı bir sistem ile çalışıyoruz. Bunun faydasını göreceğimizi düşünüyorum."
DEMİRTAŞ: "HEDEFİM ÜLKEME OLİMPİYAT MADALYASI KAZANDIRMAK"
2012 Londra Olimpiyatları’na serbest takımında bir eksikle gittiklerini ve o kişinin kendisi olduğunu hatırlatan milli güreşçi Soner Demirtaş ise, "Bu yıl Rio Olimpiyatları’na tam kadro gidiyoruz. Tam kadro olimpiyata gitmek gerçekten çok büyük bir başarıdır. Bunun mutluluğunu ve heyecanını milli takım olarak yaşıyoruz. İnşallah kazasız belasız Rio’dan da başarılarla dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Güreşten beklentinin çok yüksek olduğunu ifade eden Demirtaş, "Bu bizi hem olumlu, hem de olumsuz yönde etkiliyor. Ülkemiz bizden madalyalar şampiyonluklar bekliyor. Bu beklenti bize artı bir motivasyon sağlıyor ve özgüvenimizi yükseltiyor. 25 yaşında hedefleri olan bir sporcuyum ve sporun en verimli çağındayım. Bu senenin son Avrupa şampiyonuyum. Hedefim benden önceki ağabeylerim gibi ülkeme olimpiyat madalyası kazandırmak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.