Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollanda: 0 - Türkiye: 1 (İlk yarı)

Stat: Amsterdam ArenaHakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Almanya Futbol Federasyonu)Hollanda: Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Nigel de Jong, Ibrahim Afellay, Georginio Wijnaldum, Klaas-Jan...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hollanda: 0 - Türkiye: 1 (İlk yarı)
Stat: Amsterdam Arena
Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Almanya Futbol Federasyonu)
Hollanda: Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Nigel de Jong, Ibrahim Afellay, Georginio Wijnaldum, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Memphis Depay.
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Serdar Aziz, Ozan Tufan, Volkan Şen, Gökhan Töre, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Caner Erkin, Burak Yılmaz
Gol: Dk. 37 Burak Yılmaz (Türkiye)
Sarı kart: Dk. 42 Gökhan Töre (Türkiye)

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki beşinci maçında Hollanda ile deplasmanda karşılaşıyor. Karşılaşmanın ilk yarısını Burak Yılmaz'ın golüyle Türkiye 1-0 önde tamamladı.

Türkiye'nin de mücadele ettiği A Grubu'nda oynanan günün diğer maçlarında İzlanda, Kazakistan'ı 3-0 mağlup ederken, Çek Cumhuriyeti ile Letonya 1-1 berabere kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada sol kanatta Daley Blind ile verkaç yaptıktan sonra topla buluşan Memphis Depay ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan yerden sert bir şut çekti, ancak Volkan Babacan bu şutu kornere çıkartmayı başardı.

9. dakikada Daley Blind'den aldığı pasla ceza sahası çizgisinin hemen gerisinde sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder yerden çok sert bir şut çekti, fakat top az farkla direğin dibinden auta çıkıyor.

15. dakikada Gökhan Töre'nin pasıyla sol kanatta hareketlenen Caner Erkin rakibinden sıyrıldıktan sonra pasını penaltı noktasının hemen gerisindeki Burak Yılmaz'a aktardı. Burak topu kontrol ettikten sonra şutunu çekti, ancak defansta Martins Indi topun kaleye gitmesini engelledi.

23. dakikada ceza yayının hemen önünde Wesley Sneijder'den aldığı pasta topla buluşan Memphis Depay sağ ayağıyla yerden şutunu çekti, fakat kaleci Volkan Babacan bu şutta rahat bir şekilde topu kontrol etti.

37. dakikada Türkiye, Burak Yılmaz ile 1-0 öne geçiyor. Bu dakikada sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre son çizgiye indikten sonra ortasını yaptı. Ön direkte Stefan De Vrij'den seken top Volkan Şen'de kaldı. Volkan topu kontrol ettikten sonra pasını hemen yanındaki Burak Yılmaz'a aktarırken, penaltı noktasının hemen sağında topla buluşan Burak Yılmaz sağ ayağıyla düzgün bir vuruşla fileleri havalandırmayı başardı: 0-1.

43. dakikada sol kanattan ceza sahası çizgisine yakın bir bölgeden kazanılan serbest vuruşu Wesley Sneijder direk kaleye gönderdi, ancak top baraja çarpıp altı pasın hemen önündeki Stefan De Vrij'in önünde kaldı. Stefan De Vrij yakın mesafeden şutunda kaleci Volkan Babacan zor da olsa bu şutu kurtarmayı başardı. Ardından hemen direk dibinde Klaas Jan Huntelaar topa müdahale etmek istiyor ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını Huntelaar için kaldırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-0 A Milli Futbol Takımı'nın üstünlüğünde sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.