Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hentbolda Meydan Kızıştı

Thf Genel Başkan Aday Adayı Cenap Serdar Ve Heyeti Mardin'de Kulüpleri Ziyaret Etti

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hentbolda Meydan Kızıştı
Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Genel Başkanlığı için Ekim’de seçime giderken, başkan aday adayları delegelerle görüşmelere başladı. Yıllarını spora veren Cenap Serdar THF başkan aday adaylığı için çıktığı yollarda hentbol kulüplerini ziyaret ederek hem destek istedi hem de sorunları dinledi.
Mardin’e beraberindeki heyet ile gelen THF başkan aday adayı Cenap Serdar, uzun yıllar spor camiasında çeşitli alanlarda görevler üstlendiğini, son olarak Judo Federasyonu Başkan Vekilliği görevini yürüttüğünü söyledi. Hentbol Federasyonu’nun son zamanlarda kan kaybı yaşandığına dikkat çeken Cenap Serdar, “Birkaç yıl önce Hentbol Federasyonu’nun bütçesi 11 milyon liraydı. Gelen yönetim federasyona sahip çıkamayınca bütçe eridi. Aynı yıllarda Judo Federasyonu bütçesi 3 milyonlardaydı. Bugün Judo Federasyonu bütçesi 15 milyona çıktı, Hentbol Federasyon bütçesi 8 milyonlarda. Bu tablodan ortaya çıkan demek ki federasyon iyi yönetilemiyor” dedi.
Mevcut federasyon yönetiminin belli kesimlerin hizmetine girdiğine dikkat çeken Cenap Serdar, ”Sporun amacı belli. Spor amacı dışına yönlendirildiğinde, toplumsal barışı sağlayacağına, toplum bireyleri arasında husumet oluşturuyor. Bizim en büyük değerimiz, en büyük zenginliğimiz kardeşliğimiz, birlikte yaşam kültür ve anlayışımızdır. Amacımız ve hedefimiz, gençlerimizi spor sahalarına çekerken hiçbir ayrımcılık yapmadan, objektif ve şeffaf bir yönetişim ile hentbolu hak ettiği yere getirmektir. Birlikte çalışarak hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum“ şeklinde konuştu.
Geçmişe dönük hiçbir yönetime karşı ön yargılı olmadıklarını ifade eden Serdar, 15 yılın hesabını soracaklarını özellikle belirtti. Kişilerle bir sorunu olmadığını belirten Cenap Serdar, “İş başına gelirsek, her şehirde sokak hentbol alanları oluşturacağız. Semt sahaları yaygınlaştırılacak, milli takıma genç oyuncular kazandıracağız. Hentbol milli takımında yaş ortalaması 30 yaş üstü. Sporcu yetiştirilemiyor. Oysa çok başarılı bir gençlik var“ dedi.
Bütün spor dallarında olduğu gibi hentbolda da taban ile barışık kolektif bir yönetim ile başarıya ulaşılabileceğine inandığını belirten Serdar, “Tek adam devrini sonlandıracağız. Yapılacak bütün hizmetler ile ilgili herkesten görüş alındıktan sonra hayata geçireceğiz. Ben yaptım oldu, bitti devri kapanacak. Bunun için federasyon çatısı altında birimler oluşturacağız. Danışma birimleri. Hizmetlerimizi evrensel strateji ve anlayış içinde, tabanımızdan gelecek görüşler dikkate alınarak yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.
THF başkan aday adayı Cenap Serdar, çalışma prensiplerini belirlediklerini, belli bir program çerçevesinde profesyonelliğe yakışır bir temponun hentbolun önünü açacağın ve şimdiden sponsorluk sorununu giderdikleri sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.