Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hentbol Federasyonu’nda Bilal Eyuboğlu yeniden başkanlığa seçildi

Hentbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde aday olan Bilal Eyuboğlu, 218 delegenin katıldığı genel kurulda 121 oy alarak yeniden başkan seçildi.Ankara’daki Türkiye Hentbol Federasyonu toplantı salonunda yapılan genel kurulda, mevcut başkan...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hentbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde aday olan Bilal Eyuboğlu, 218 delegenin katıldığı genel kurulda 121 oy alarak yeniden başkan seçildi.
Ankara’daki Türkiye Hentbol Federasyonu toplantı salonunda yapılan genel kurulda, mevcut başkan Bilal Eyuboğlu ile Tolga Atıcı başkanlık için yarıştı. 233 delegesi bulanan federasyonun 219 delegesi genel kurulda oy kullandı, 1 oyun iptal edilmesi nedeniyle 218 delegenin oyu sayıldı. Toplam 4 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda Tolga Atıcı 94 oy alırken, Bilal Eyuboğlu 121 oy alarak tekrardan 4 yıllığına başkan seçildi. Yeniden başkan seçilen Eyuboğlu’nun yönetiminde, Adem Ceylan, Hakan Gültekin, Şıh Ahmet Kıvrak, Levent İşler, Ali Karamık, Ömer Hançer, Hakan Gümüşsoy, Mustafa Sercan Şener, Mehmet Gani Eser, Neçmettin Çalık, M.Nadi Pirci, Mustafa Atak, Cenker Doğan ve Erhan Aras yer aldı.
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, federasyonlara yaptıkları destekle görevlerini yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Genel kurulun yapıldığı binanın da devletin verdiği katkılarla yapıldığını belirten Baykan şunları kaydetti:
“60’a yakın branşın sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi adına 81 ildeki genel müdürlük ve bakanlık personeli gece gündüz demeden mesai yapmaktadır. Elbette devletimizin verdiği ve yapmamız gereken görevler var. Bu yapılanların ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Bu vesile ile buradan şunu söylemek istiyorum. Bunun genel kurul ile ilgisi yoktur. Tüm camialar 4 yıl tüm spor adamları, yöneticiler, federasyonlar faaliyetler yaparken 81 ilde il müdürlüklerimizle kucak kucağa yan yana omuz omuza çalışırken her ne hikmetse federasyon seçimleri geldiğinde başta basın olmak üzere spor teşkilatı demokrasiye müdahale ediyor deniliyor. Arkadaşlar insaf. Yönetimlerde, Devlet Su İşlerinden karayollarına, Tapu Kadastrodan ve tüm devlet kurumlarından arkadaşlar olacak. Spor teşkilatından fikri sorulduğu, seçimlere katkısı istenildiği zaman üstelik anayasal yargının denetiminden geçip yüzde 10 delegelik hakkı verilen kurum seçimlere geldiği zaman siz karışmayın. Bu adaletsizlik bizde kurumumuzun hakkını savunmalıyız. Bu yüzde 10 hak kullanılmak zorunda. Yüce meclis bu hakkı alırsa bu hak kullanılmaz. Bana kalsa Türkiye’de basketbol, voleybol, atletizm, hentbol, güreş gibi en az 10 branş futbol gibi tam özerklikle yönetilmeli. Camialar bunu istesin ve dillendirsin. Bu yapılan tartışmayı anlamıyorum. Faaliyetlerin yürütülmesi ve kulüplerin ayakta kalmasının arkasında Gençlik Spor İl Müdürlükleri yükü çekerken, seçimlere gelince spor teşkilatı elini kolunu bağlasın otursun. Bu adaletsizlik. Herkes bu seçimler içerisinde olacak, spor teşkilatı olmayacak. Öyle şey olmaz. Teşkilatı fazla hırpalamayın arkadaşlar. Bu teşkilatla birlikte branşlar yürüyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.