Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem babası hem antrenörü oldu kızını Avrupa şampiyonu yaptı

Gaziantepli milli sporcu Zehra Döşüçukur, Tekvando Kulüpler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonu oldu. Yıllarca yoğun bir çalışma yaparak hazırlandığı şampiyonada başarılı olan Zehra, ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hem babası hem antrenörü oldu kızını Avrupa şampiyonu yaptı
Gaziantepli milli sporcu Zehra Döşüçukur, Tekvando Kulüpler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonu oldu. Yıllarca yoğun bir çalışma yaparak hazırlandığı şampiyonada başarılı olan Zehra, ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için birçok şeyden fedakarlık yaptığını söyledi.

Milli sporcu Zehra Döşüçukur, hayallerini gerçekleştirmenin sevincini yaşadığını söyledi. Akranları gibi boş vakitlerinde gezmek ve eğlenmek yerine daima antrenman salonlarında terlediğini belirten, Zehra, başarısının arkasında pek görünmeyen bir kahramanın daha olduğunu ifade etti. Bu kişinin ise belki de Zehra’dan çok başarıyı arzulayan babası olduğu belirtildi. O'nun, diğer babalardan daha farklı olduğunu söyleyen Zehra, babasının kendisini desteklemekten çok, bir milli sporcunun neye ihtiyacı varsa onu karşıladığını ve birebir yardımcısı olduğunu, aynı zamanda antrenörlüğünü yaptığını belirtti.

Gaziantep’in başarılı tekvando antrenörlerden biri olan Veysel Döşüçukur, kızının yıllardır iyi bir sporcu olması için çabaladığını ve bunda da başarılı olduğunu söyledi. Küçük yaştan itibaren tekvando salonlarına gidip gelen Zehra’nın elinden tutan babası, ona ilk kez milli formayı giydiren isim de oldu. Her şeyiyle yakinen ilgilenen, hatta zaman zaman onu döve döve müsabakalara hazırlayan baba, istenen başarının yakalanmasında önemli bir faktör olmuş. Zehra'nın, antrenmanlarında rakip olarak babasıyla saatlerce mücadele ettiği, sıkı antrenmanlar ve babasından yediği tekmelerle bu işi öğrendiğini söylüyor. Zehra, bu nedenle de rakipleri karşısında hiç olmadığı kadar güçlü çıktığına inanıyor.

26 Kasım’da Antalya’nın Belek ilçesinde düzenlenen Kulüpler Avrupa Şampiyonası’nda Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu olarak mücadele eden tekvandocu Zehra Döşüçukur, 49 kiloda ilk kez çıktığı büyükler şampiyonasında adeta rakiplerine kök söktürdü. Hem de kendisinden yaşça ve tecrübece önde olan Avrupa’nın başarılı sporcularına karşı başarılı oldu. Tecrübeli sporcuları tek tek yenmeyi başaran genç tekvandocu, ilk turda Romanyalı rakibini saf dışı bırakarak ikinci tura yükseldiğinde de bu işi başaracağına inandığını söyledi. Zehra, bu turda da İspanyalı güçlü rakibini yenerken çok rahat bir maç çıkardığını ifade etti.

Üçüncü turda ise başarılı Fransız sporcuyu mağlup etmeyi başaran Zehre Döşüçukur, finalde yaptığı zorlu mücadelede Ukraynalı sporcuyu yenerek kürsünün zirvesinde Türk bayrağını dalgalandırmayı başardı. Şampiyon sporcunun babası ve antrenörü olan Tekvando Gaziantep İl Temsilcisi Veysel Döşüçukur, emeği geçenlere tek tek teşekkür ediyor. Gaziantep’i her alanda temsil etmenin gurur verici olduğunu söyleyen Döşüçukur, şöyle konuştu:

"Sporcumuzu gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Bizler gittiğimiz her müsabaka alanında Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bundan sonrada temsil etmeye de devam edeceğiz. Önemli başarılara imza atıyoruz bu da bizi haklı olarak gururlandırıyor. Tabi ki bu başarılara İl Müdürümüz Ömer Faruk Şiran’ın destekleriyle ulaşıyoruz."

Milli sporcu Zehra Döşüçukur ise babasının kendisine hem babalık hem antrenörlük yaparak büyük bir destek verdiğini, beraber yaptıkları uzun ve yorucu bir çalışma temposu sonucunda Avrupa şampiyonu olduğunu ifade ederek, başta annesi olmak üzere tüm yakınlarına bu sevinci yaşattığı için mutlu olduğunu kaydetti. Son derece duygulu olan Zehra, "Antrenmanlarda sizinde şahit olduğunuz gibi babamın üzerimde çok büyük emeği var. Ona ne kadar teşekkür etsem azdır. O bana çok destek verdi." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.