Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatayoğlu: “Şike Davasındaki Karar Kabul Edilebilecek Bir Karar Değil"

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, şike davasında çıkan kararlarla ilgili olarak, "Bu bizim açımızdan kabul edilecek bir karar değildir. Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda şampiyonluğu gasp edilmiştir" dedi.1967 Trabzonsporlular...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2015 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2015 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, şike davasında çıkan kararlarla ilgili olarak, "Bu bizim açımızdan kabul edilecek bir karar değildir. Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda şampiyonluğu gasp edilmiştir" dedi.
1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, şike davasında yeniden yargılama ve beraat kararları ile bu süreç içerisinde Trabzonpor’un şuan ki konumu ve bordo-mavili taraftarların tepkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Türk futbolunun 3 Temmuz’da şike süreciyle bir milat yaşadığını belirten Hatayoğlu, ”Türk futbolunda temiz bir sayfa yakalanmışken, tam tersi oldu. Kısa ve öz söylemek gerekirse suçlular ödüllendirildi, mağdurlar ise cezalandırıldı. Şike sürecini başından beri takip eden biri olarak açık ve net bir tablo var ortada. Bence göstermelik bir mahkemeydi bu ve amaç toplum nezdinde sümen altı yapmak için bir tiyatro sergilendi ve bu sonuca geldik. Bu bizim açımızdan kabul edilecek bir karar değildir. Çünkü Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda şampiyonluğu gasp edilmiştir, hakları gasp edilmiştir. Gasp edenler belli, suçlular belli ama suçlular affedilmiştir. Trabzonspor bu süreçte yalnız kalmıştır. Haklı davasında hiçbir yerden destek görememiştir ama suçlu olanların yanında herkes yer almıştır. Fenerbahçe ve diğer şike yapan takımlar aklanması için olağanüstü bir gayret sarf edilmiştir” diye konuştu.
“HACIOSMANOĞLU’NUN ŞİKE SÜRECİNİ YÖNETMESİ SÖZ KONUSU OLAMAZDI”
Trabzonspor’un bu süreçte mağdur olduğunu vurgulayan Hatayoğlu, “Trabzonspor Yönetimi ve Başkanı Hacıosmanoğlu, gerçek anlamda şikeyle alakalı hakkını arayamamıştır. Sadece göstermelik, Trabzonspor taraftarının gazını almak için bir takım eylemler içerisine girilmiştir. Kısa ve öz, Trabzonspor içeriden ve dışarıdan ihanete uğramıştır. Bunlar benim düşüncelerimdir. Başından beri Hacıosmanoğlu’nun bu şike sürecini yönetmesi söz konusu olamazdı. Yapanın yanında kar kalmıştır. Trabzonspor bu süreçte bir numaralı mağduru olmuştur. Hem siyasetten hem kendi içinde ihanete uğramıştır” ifadelerini kullandı.
“TRABZONSPOR YÖNETİMİ ÇOK KÖTÜ BİR SINAV VERMİŞTİR"
Şike sürecinde bordo-mavili taraftarların bir çoğunun haksızlık yapıldığı noktasında tepki gösterdiğini söyleyen Hatayoğlu, “Trabzonspor taraftarın büyük bir çoğunluğu, kendilerine büyük bir haksızlık yapıldı noktasında tepkileri ortaya koyuyor. Ama bir bütünlük yok. Eğer sizin tepe noktanız, kulübü idare edenler, taşın altına elini koymuyorsa taraftar da kızarak tepki gösteriyor. Trabzonspor yönetimi bu anlamda çok kötü bir sınav vermiştir. Aldığımız bilgiler noktasında, Trabzonspor taraftarı, çok büyük bir eylem yapılması noktasında görüş birliği var” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.