Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay’da Yakın Savunma Eğitimi

Dünya Yakın Savunma Sanatları Federasyonu, Hatay’da yakın savunma eğitimi düzenledi. Eğitime katılan 30 kişi 5 günlük programın ardından düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.Defence Anti-Terror sistemi polislerin ve güvenlik görevlilerinin...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Yakın Savunma Sanatları Federasyonu, Hatay’da yakın savunma eğitimi düzenledi. Eğitime katılan 30 kişi 5 günlük programın ardından düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Defence Anti-Terror sistemi polislerin ve güvenlik görevlilerinin maruz kaldıkları saldırılarda hem kendilerine hem de karşı tarafa zarar vermeden kişiyi etkisiz hale getirmek amacıyla Grand Master İbrahim Aktürk tarafından geliştirildi. 20 yılda 2 bin 500 teknik geliştiren Aktürk, bu sistemi 2013 yılında Dünya Yakın Savunma Sanatları Federasyonu haline getirdi. Federasyonun eğitmen ihtiyacını karşılamak için de yurt içi ve yurt dışında eğitimler düzenleniyor. Eğitimleri Türkiye’nin ilk kungfu antrenörü Grand Master 10. Dam İbrahim Aktürk ve Yakın Savunma Federasyonu Başkan Vekili Grand Master 9. Dam Oğuzhan Aktürk veriyor.
Hatay’da düzenlenen eğitime katılan 30 kişiye 5 günlük savunma teknikleri dersinin yanında eğitmenlik dersleri verildi. Kursu başarıyla tamamlayanlar düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
AKTÜRK: "700’e YAKIN EĞİTMENİMİZ VAR"
Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı ve Yakın Savunma Sistemi’nin kurucusu İbrahim Aktürk, 40 yıldır sporla uğraştığını ve 20 yıldır da yakın savunma sistemi geliştirdiğini söyledi.
Aktürk, Türkiye’nin ilk kungfu hocası olduğunu belirterek, “Türkiye’nin ilk kungfu hocalarından birisiyim. 40 yıldır spor yapıyorum. 20 yıldır da Deffans Anti-Terror yani yakın savunma sistemini geliştirdim. 2014 yılında Dünya Yakın Savunma Federasyonu’nu kurduk. Ve şu anda 700’e yakın Türkiye genelinde eğitmenimiz var. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığına bağlı güvenlik hizmetleri ve çocuklarımıza, sivillere yönelik modül programımız var. 2 tane kuşaklı modül programımızı iliştirdik. Şu anda da Türkiye’nin her tarafında bu sistemi geliştirmeye başladık. Mayıs ayının 19’unda Almanya’da olacağız. 28’inde Almanya Berlin’de Almanya temsilciliğini veriyoruz. İlk defa Avrupa ülkesinde federasyonumuzun temsilciliğini üstlenecekler. Daha sonra başka ülkelere de yayılacak bu" dedi.
"ÖNEMLİ ŞİRKETLERE EĞİTİMLER VERDİK"
Türkiye’de şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı ve Gümrük Muhafaza memurlarına eğitimler verdiklerini belirten Aktürk, "Önemli şirketlere eğitimler verdik. Yakın zamanda da Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından şu anda protokol hazırlandı. Şiddet gören kadınlarımız ile çocuk esirgeme kurumlarındaki çocuklarımıza bu eğitimi yaptıracağız. Devletimiz bunları benimsedi. Yaptığımız sistemin hem kısa mesafede çok çabuk öğrenilmesi ve aynı zamanda da insanlara zarar vermeden yapılan bir sistem olduğundan dolayı kendilerini çok çabuk vaziyette savunuyorlar. Hem de karşı tarafa şiddet kullanmadan bu sistemi uyguladıkları için kesinlikle bu sistemin beyni oldu. Hem emniyetimiz olsun, güvenlik şirketlerimiz olsun çok önemli. Biliyorsunuz insanlarımız herhangi bir kamu kurumunda çalışan güvenlik görevlimiz ve polisimiz şiddet uyguladığı zaman medyalık oluyor. Yapamadığı için kişiye yanlışlıkla vurmuş oluyor. Ama biz bunu en az seviyeye getirip karşı tarafı daha etkisiz halde bırakıp o kişiyi teslim alma durumu yaptırabiliyoruz” dedi.
Daha sonra kursiyerlere Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez’in katılımıyla sertifikaları verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.