Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hapkido Şampiyonasında Öğrenciler Kıyasıya Mücadele Etti

Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlendi.Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) faailet programında yer alan Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası, Bodrum’da, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hapkido Şampiyonasında Öğrenciler Kıyasıya Mücadele Etti
Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlendi.
Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) faailet programında yer alan Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası, Bodrum’da, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) işbirliğiyle, "Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor" sloganı ile gerçekleşti. Yaklaşık 250 öğrencinin katıldığı şampiyonada sporcular kıyasıya mücadele etti. Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Bay-Bayan kategorilerinden oluşan şampiyonada il dışından gelen öğrenciler de şampiyonaya katıldı. Miniklerde ve Yıldızlarda Adana’dan gelen gurup birinci olurken Gençlerde ve Bay - Bayan kategorisinde Bodrum birinciliği aldı. Kılıç şovu ve Milas’tan yarışmaya katılan Tayfun Tuna ve oğlu Hasan Kaptan Tuna’nın yaptığı Haykido dövüş sanatları gösterisi ise yürekleri ağızlara getirdi. Baba ve oğlu karşılıklı mücadele etti. Daha sonra Haykido hocaları yaptıkları minik gösterilerle izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Karşılıklı mücadele eden Tayfun Tuna oğlu ile beraber yıllardır çalıştıklarını ve bu sporu oğluna sevdiğini açıkladı. Avrupa Şampiyonasına ve dünya şampiyonasına katılacağını söyleyen tuna Ülkesinin temsil etmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.
Tuna’nın oğlu Hasan Kaptan Tuna ise babası ile çocukluğundan beri karşılıklı mücadele ettiğini söyleyerek Hapkido başta olmak üzere tüm dövüş sanatları ile ilgili babasının kendisini çalıştırdığını ifade etti.
Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) ve Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Genel Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, “İlk önce kendimize sonra da çevremizdeki arkadaş ve kardeşlerimize sahip çıkmalıyız ve bunu bir vazife gibi görmeliyiz. Bugün burada çok sayıda öğrencimiz kıyasıya mücadele ediyor. Hapkido ülkemizde yeni yeni gelişen bir spor bunun devamı gelecek ve şampiyonalarımız devam edecek. Bu spordaki amacımız ilk olarak kötü alışkanlıkları olan çocuklarımızın bu spor ile uyuşturucudan uzak durmasını sağlamamız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.