Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamzaoğlu Şampiyonluğu Anlattı

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2014-2015 sezonunda alınan şampiyonluğu anlattı.Spor Toto Süper Lig 2014-2015 sezonunun şampiyonu Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Şampiyonluğu...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2015 00:30
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2015 00:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2014-2015 sezonunda alınan şampiyonluğu anlattı.
Spor Toto Süper Lig 2014-2015 sezonunun şampiyonu Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Şampiyonluğu ve sezon içinde takımda yaşananları anlatan Hamzaoğlu, 4. yıldızın öneminden bahsederek başladığı konuşmasında, "Hep bu konuşuldu. Buna odaklandık. Benim için en önemlisi bize inananları mahçup etmedik. Ama bu başarıda Fatih hocamın da payı var. Diğer hocalarımın da. Benim payım sadece 20’de 1. Bize sadece takması nasip oldu. Hepsinin adına takmış olduk" dedi.
"ÖNEMLİ OLAN MAĞLUBİYET SONRASI DİK DURUP BİR SONRAKİ MAÇA HAZIR OLABİLMEK"
Galatasaray’ın oynadığı oyun hakkında konuşan başarılı teknik adam, "Kaybettiğimiz Fenerbahçe maçını çok makul karşıladım. ’Biz yenildik ama rakipler de kaybedecektir’ diye düşündüm. Önemli olan mağlubiyet sonrası dik durup bir sonraki maça hazır olabilmek. Önceleri çok atıyor fazla yiyorduk. Herkes yediğimizi konuşuyordu. Son zamanda gol yemedik, az attık. Bu kez az atmamız konuşuldu. İlk geldiğimde oyunu geride kabul eden bir Galatasaray vardı. Ben ilk geldiğimde oyunculara; ’Biz Galatasaray’ız. Bizim hücum oynamalıyız. Rakibe basan bir takım olmalıyız’ dedim. Buna cevap da iyi geldi. Goller atılmaya başlandı. Bir şekilde fazla atıp kazanıyorduk. Kalemizi kapatmaya çalıştık" açıklamasında bulundu.
"SNEİJDER ÇOK KALİTELİ BİR OYUNCU"
Takıma yeni geldiğinde yıldız oyuncu Wesley Sneijder ile aralarında geçenleri ise Hamzaoğlu, şöyle anlattı:
"Sneijder ile çok güzel bir sezon yaşadık. İlk gün konuştuk ben odadaydım. Ona ’Yönetimle konuştum valizlerini topla gidiyorsun’ dedim. Önce bir afalladı, sonra gülünce eğlendik. ’Wesley benlik bir problem yok’ dedim. Senin varsa konuşalım dedim. O da ’sorun yok’ dedi. Sonrasında ’haydi idmana o zaman’ dedim. Çok kaliteli bir oyuncu."
"YASİN BURAYA FEDAKARLIK YAPMIŞ BİR OYUNCU"
Devre arasında Kardemir Karabükspor’a transferi gündeme gelen Yasin Öztekin’in takımında kalış sürecini anlatan Hamzaoğlu, "Yasin buraya gelirken fedakarlık yapmış bir oyuncu. Buraya fedakarlıkla geliyorsa başarılı olmayı kafasına koymuş demektir. İlk kupa maçında Yasin’i beğendim ama Karabük’le de anlaşılmış. Abdurrahim Albayrak’a söyledim; ’Yasin işimize yarar’ diye. O da ’Söz verdik’ deyince ben de söz verildiyse ’tamam’ dedim. Daha sonra Yasin geldi. ’Hocam ben Karabük’le anlaşmadım. Prandelli döneminde konuşmuştuk o zaman oynamıyordum. Sonrasında siz geldiniz ve ben sizin gözlerinizde ışık gördüm. Ben kalmak istiyorum’ dedi. Ben de ’Sen kalmak istiyorsan göndermeyiz’ dedim ve Yasin takımda kaldı" şeklinde konuştu.
"GELDİĞİMİZ ZAMAN OYUNCULAR VE YÖNETİM ARASINDA KOPUKLUK VARDI"
Takıma geldiği ilk zamanları da anlatan sarı-kırmızılı teknik adam, "Geldiğimiz zaman takım puan olarak kötü değildi. 1 puan gerideydik. Ama futbol olarak ümit vermiyorduk. Galatasaray gibi oynanmıyordu. Oyuncular arasında soğukluk var. Oyuncu ile yönetim arasında bağlar kopmuş. Bu konudaki en büyük yardımcımız Abdurrahim Albayrak ile Ali dürüst oldu. Çok yardımcı oldular. Daha ilk maç toplantısında oyuncular farklı yerlere oturuyordu. İlk yapmamız gereken şey onları bir araya getirmemizdi. Biz bunu sağladık. Yerli-yabancı kopukluğu da vardı. Bunlar hep iletişim eksikliğinden. Bir şeyleri paylaşsalar bu eksiklik olmazdı. Bizim yaptığımız bu oldu. İyi bir ortam oluştu, bu da başarıyı getirdi" diye konuştu.
"KALECİLERİMİZE GÜVENİYORUM"
Gösterdiği performansla büyük ilgi gören kaleci Muslera ile ilgili de övgüyle bahseden deneyimli teknik adam, "Kasımpaşa maçında Muslera’nın kurtarışı çok önemliydi. O girse 3-0 olacaktı ve dönmemiz çok zor olacaktı. Muslera takıma büyük özgüven veriyor. Çok iyi bir kaleci. Sinan da Eray da iyiler ama Gençlerbirliği maçında tedirgin olmadım. Kalecilerimize güveniyorum. Muslera çok pozitif bir çocuk. Bütün arkadaşlarıyla iyi ilişkiler içerisinde. Her zaman pozitif" şeklinde konuştu.
"MELO’YU KIZDIM DA OYNATTIM"
Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı futbolcu Felipe Melo’nun sakatlık dönemi sonrasını ise şöyle anlattı:
"Melo’yu kızdım da oynattım. Brezilya’dan döndü ’ben oynayacağım’ dedi. Doktorlar oynaması için erken diyordu. Ama o oynamakta ısrar ediyordu. Sonra Mert’le her gün haber göndermeye başladı. Ben de bir gün kızıp Mert’e git söyle Manisa maçında ilk 11’de oynatacağım dedim. Çok iyi değildi ama 60-70 dakika oynadı. Sonrasında da kendini buldu ve devam etti. Oyuncularım çok fedakar. Sahaya çıktıklarında ne var ne yok vermeye çalışıyorlar. En ufak ağrıda aman hocam yapamama demek yerine, biz oyuncuları frenlemeye çalışıyoruz. Sağ olsunlar ben hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Galatasaray için bizler için çok önemli işler yaptılar" dedi.
"İSTANBUL BAŞAKŞEHİR-FENERBAHÇE MAÇINI İZLEMEDİM"
Şampiyonluğun ilan edildiği geceki İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe maçına ilişkin de konuşan Hamza Hamzaoğlu, "İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe maçını izlemedim. Duygun Başkan’ın veda yemeği vardı. Ama kulağımız maçtaydı. 2-0 iken tebrik mesajları gelmeye başladı. Maç bitmeden sevinemiyorsunuz. Böyle şeyler yaşadık çünkü. Sonra 2-1 ve 2-2 oldu. Bir gol daha bulsa Fenerbahçe güven kazanacak biz Rize’ye gideceğiz. Her şey olabilir sonuçta. O anlarda bir soğuk duş aldık ama maçın bitimiyle çok sevindik" ifadelerini kullandı.
Hamzaoğlu, transfer yapacaklarını ama takımda çok büyük değişikliğe yol açacak transferler olmayacağını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.