Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamzaoğlu: "Beşiktaş’ın Olmayan Penaltıyla Maç Kazanmaya İhtiyacı Yok"

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş ile oynadıkları maçı yöneten hakemlere yönelik eleştiride bulundu. Hamzaoğlu, "Hiçbir hakeme karşı ön yargım yok. Gördüklerini çalsınlar. Yoksa Beşiktaş’ın olmayan penaltıyla...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 19:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş ile oynadıkları maçı yöneten hakemlere yönelik eleştiride bulundu. Hamzaoğlu, "Hiçbir hakeme karşı ön yargım yok. Gördüklerini çalsınlar. Yoksa Beşiktaş’ın olmayan penaltıyla maç kazanmaya ihtiyacı yok" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak olan Bursaspor, 1 günlük aranın ardından hazırlıklarına başladı. Özlüce Tesisleri’nde yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş ile Vodafone Arena’nın açılış maçında oynadıkları karşılaşmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Maç olarak güzeldi. Bir kere herkesin keyif aldığını düşünüyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bizim amacımız iyi mücadele ortaya koymak. Seyri güzel bir oyun. Bu maçta da bunları sergiledik. Kazansaydık yada en azından beraberlikle ayrılsaydık iyi olacaktı. Bir şey kaybetmiş değiliz. Toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp Avrupa’ya gitmek istiyoruz" dedi.
"TARAFTARIMIZLA OYNAMAK İSTİYORUZ"
Süper Lig’in 29. haftasında oynayacakları Akhisar Belediyespor karşılaşmasını da değerlendiren Hamzaoğlu, "Yeni stadımız, her şey çok güzel. Takımız da da yavaş yavaş oturmaya başladı. Bundan sonraki her maçımızda stat ful olmalı. Bu güzel stadı doldurmak lazım. Ambiyansı yaşamak lazım. Sonuçlar nasıl olursa olsun taraftarlarımızla oynamak istiyoruz" dedi.
Serdar Aziz’in sakatlığındaki son durumun sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Maça kadar bakacağız. Dzsudzsak’ın antrenman eksiği vardı o yüzden düşünmemiştik. Hepsi şu anda sağlıklı, antrenmana çıkacağız" diye konuştu.
"TOM İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER VAR"
Tom de Sutter’e eski kulübü Club Brugge’ün talip olduğunun hatırlatılması üzerine deneyimli teknik adam, "Bizim bilgimiz var da sizin nasıl var onu merak ediyorum. Bazı oyuncularımızın menajerleriyle görüşmelerimiz olacak. Bu çok doğaldır. Tom ile ilgili de görüşmeler var, gerekli şeyler yapıyoruz" dedi.
"BUNLARI SİZ NASIL DUYUYORSUNUZ?"
"Yarın Fransa’da bir maç izleyeceksiniz, belirlediğiniz oyuncular var mı?" sorusuna ise Hamzaoğlu, şu yanıtı verdi:
"Belirlediğimiz oyuncular var da neyse bana enteresan gelen siz nasıl duyuyorsunuz bunları. Bu çalışmaları ayrı bir boyutta yönetiyoruz. Transfer ilk önceliğimiz değil. Her fırsatta da bu çalışmaları sürdürmek istiyoruz. 6 maçımız var, önemli olan bu maçları iyi şekilde bitirmek. Ben de fırsat buldukça oyuncu izleyeceğim. Her izlediğimiz oyuncuyu bulmaya çalışıyoruz. İhtiyacımız olursa, inşallah hiç olmaz."
"BEŞİKTAŞ’IN OLMAYAN PENALTIYLA MAÇ KAZANMAYA İHTİYACI YOK"
Beşiktaş maçında hakem tarafından tribünlere gönderildiğinin hatırlatılması üzerine tecrübeli çalıştırıcı, "Maçta benim sinirlenmem sonuçla alakalı değil. Ben sonuca endeksli itirazları yapmıyorum. Sivok’un 4 kafa topunda 4 faul çalındı. En son tehlikeli bir pozisyonda Sivok’a Alexis faul yaparak topu aldı ve buna da faul verilmedi. Formaları değiştirin, pozisyonları ayrı ayrı değerlendirin çok tersi kararlar çıkar. Benim hakemlere kızma sebebim bu. Ne görüyorsanız gerçekten objektif olarak bunu çalın. Bundan çekinmemeleri lazım. İlk dakikadaki isyanımda da herkes gördü. Sivok uzaklaştırmaya çalışırken Gomez’in ayağından taca çıktı, taç öbür tarafa veriliyor. Bilinç altında etkilenme olduğunu hissettirdi bana. Hiçbir hakeme karşı önyargım yok. Bunları da yapmasınlar. Gördüklerini çalsınlar. Yoksa Beşiktaş’ın olmayan penaltıyla maç kazanmaya ihtiyacı yok. Onlar bizi yenebilir, biz de onları yenebiliriz. Kim hak ediyorsa o kazansın, bizim derdimiz bu" dedi.
"DIŞARI ATTIKTAN SONRA ÇOK SİNİRLENDİM"
Başkan Fikret Orman’ı çok sevdiğini vurgulayan Hamzaoğlu, "Ben de izlediğimde kendime yakıştıramadım. Ne olursa olsun sakin kalabilmeliyim ama bazen hakem bize kızıyor, dışarı atabiliyor bizi. Biz de içimize atıp oturacağız mı put gibi. Bu sonuçta bir oyun. Sahadaki oyuncular da mücadele ediyor, faul yapıyor. Bu oyunun parçası, bunlar olacak. Aşırıya kaçmadığımız sürece bazı şeyleri de onların da hoş görmesi lazım. Beni dışarıya attıktan sonra çok sinirlendim. Sivok’a faul vermedikten sonra önceki 4 faulü düşününce buna nasıl vermezsin, bu ondan daha bariz faul diye isyanım onaydı. Jourquera’nın faulünden sonra direkt beni attı. Sorun değil, her cezaya da razıyız" diye konuştu.
"FİKRET BAŞKANIN SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDA ÇOK ŞEY ARANABİLİR"
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın maçın ardından kendisi hakkında, "Hamza Hoca enteresan derecede istekliydi" şeklindeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Ben de kendisini çok seviyorum. Beni o şekilde gördüğüne üzüldüğünü düşünüyorum. Keşke bu şekilde yapmasaydı hoca diye düşünmüştür. Maçtan sonra söylediklerinin arkasında bir çok şey de aranabilir kötü niyetli düşünecek olursak ama şükürler olsun ki bizi de Fikret Başkanı da herkes tanıyor. Kendisi daha sonra açıklama yaptı herhalde. Ben mümkün olduğumca telefonlarımı açmadım, yorum yapmadım. Herkes kazanmak istiyor. Tarihe geçecek bir gün. Kazanmak istiyorlar ve biz de saldırıyoruz. Belki maçı 3-3’e getirebiliriz. Onun endişesi var. Bunlarla söylenmiş sözler ve çok normal karşılıyorum. Art niyet aramıyorum" diye konuştu.
"AYRILACAK OYUNCULAR OLACAKTIR"
"Gelecek sezonun kadro planlamasında yer vermediğiniz oyuncuları belirlediniz mi?" şeklindeki soruya da deneyimli çalıştırıcı, "Hayır, öyle bir şey yok. Keşke sezon sonuna kadar en iyi şekilde maçlarımızı oynayıp, aynı kadroyla devam edebilsek. Mümkün olduğunca oyuncularımızın kapasitesini arttırmak istiyoruz. Hepsinden maksimum verim almak istiyoruz. Keşke onları hepsinden önümüzdeki yıl da faydalanabilsek ama mutlaka aramızdan ayrılacak oyuncular olacaktır. Ona da son maçtan sonra karar vereceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.