Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halilhodzic: Kazanan takım için yüzde 90 gruptan çıktı diyebilirim

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, yarınki maçı kazanan takımın yüzde 90 gruptan çıkmayı garantileyeceğini söyledi. Halilhodzic, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda yarın Polonya ekibi Legia Varşova ile oynayacakları maçla ilgili Hüseyin...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halilhodzic: Kazanan takım için yüzde 90 gruptan çıktı diyebilirim
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, yarınki maçı kazanan takımın yüzde 90 gruptan çıkmayı garantileyeceğini söyledi.

Halilhodzic, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda yarın Polonya ekibi Legia Varşova ile oynayacakları maçla ilgili Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Kevin Constant ile basın toplantısı düzenledi. Rakibin birçok maçını izlediğini ifade eden Halilhodzic, "Çok iyi bir takım. Geçen sene ilgi 10 puan farkla şampiyon oldular. Şuan yine liglerinde liderler. Gerçek bir takım. Hem defansif, hem ofansif olarak her şeyi oturtmuşlar. O yüzden bizim için zor bir maç olacağını söyleyebilirim." dedi.

Yarın grupta muhtemelen en iyi takıma karşı oynayacaklarını tekrarlayan Boşnak teknik adam, o yüzden kendilerini çok zorlu bir maçın beklediğini anlattı. Grupta deplasmandaki ilk galibiyetlerinin ardından korkmadan ikinci maçı da çok iyi bir şekilde atlatmaları gerektiğine vurgu yapan Halilhodzic, "Bunu lafta değil, sahada göstermemiz gerekecek. Bu aralar ofansif yönde sorunlarımız var. Umarım yakın bir zamanda bazı oyuncularım ofansif sorumluluklarını daha fazla alırlar ve bunu düzeltirler. Tüm bu zorluklara rağmen yarın maça olumlu başlayıp, olumlu bitirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Varşova'nın da gruptaki ilk maçını kazandığını hatırlatan Halilhodzic, yarınki maçı kazanan takım için 'yüzde 90 gruptan çıktı' diyebileceğini söyledi. Başarılı taktisyen, rakibin hücumcuları için özel bir önlem alıp olmayacağına dair soru üzerine şunları söyledi:

"Modern futbolda iki aşamalı oyunda vardı; top sizdeyken ve sizde değilken. Top sizdeyken oynayacaksınız. Ama ben bir eski forvet olarak takımımın defans yapmasından çok gol atmasını isterim. Ama bugün iyi defans yapmayan bir takımın kazanma şansının olmadığı ortada. Top bizde değilken herkes defans yapmak zorunda. Şuan benim takımım ileride yeterince pres yapamıyor. Çünkü bazı oyuncularım fiziksel olarak hazır değil. Ama Trabzonspor'un sadece defans yaptığını söylemek de doğru değil. Top bizde değilken herkes savunma yapacak. Top bizdeyken ise 7-8 oyuncu oyun kuracak ve hücuma çıkacak. Sahadaki her oyuncunun hem ofansif hem defansif görevi var."

Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 2 aydır takımdan ayrı olan Bosingwa'nın bir haftadır takımla çalıştığını, Yatabare'nin de dün antrenmana çıktığını belirten Halilhodzic, yarın 2 oyuncunun da muhtemelen maç kadrosunda olacağı bilgisini verdi.

"SORUNUMUZ İLERİYE OYUN"

Boşnak teknik adam, Avrupa ve Süper Lig'deki performanslarının farklı olduğuna dair bir soru üzerine, ligdeki 4 maçın sonunda ofansif olarak en kötü istatistiklerin kendilerinde olduğu özeleştirisinde bulundu. Defansif olarak ise takımın oturduğunu anlatan Halilhodzic, şöyle devam etti:

"Taki Kasımpaşa maçına gelene kadar. O maçta golü attık ve takım her şeyi bıraktı. Trabzonspor'un şuanki sorunu ileriye oyun. Çok fazla defansif oynadığımız yönünde bilgiler yayılmış. Cardozo, Yusuf, Sefa, Mehmet, Soner… 3 forvet ve 2 tane de hücuma dönük orta saha oyuncusu saydım. Yani kağıt üzerinde hücum oynuyoruz. Ama bunu sahaya neden yansıtmıyoruz, bu farklı bir şey. Sorun burada. Ama bunlara rağmen her maçta 5-6 tane net fırsat yakaladık ama bitiremedik.

Bizim en büyük sorunumuz hücumda oyuna hakim olmak ve bunu gerçekleştirebilmek. Ben de buna çok kısa bir zamanda cevap bulmak isterim. Futbolda zaten en zor olanı golü atmak ve hücuma oynamak. O yüzden çok çalışmamız gerekiyor. Ben de eski bir forvet olarak hücuma bir hassasiyetim var. Trabzon'a gelmeden önce çalıştığım yerde de ilk başta benzer sorunlar vardı. Dünya Kupası sonunda Cezayir'in forvetleri 7'inci sıradaydı. Maç başı 2 gol ortalamasıyla oynadık. O yüzden biraz daha zamana ihtiyacımız var."

Kadrodaki oyuncuların çoğunluğunun geç yapılan transferlerden dolayı sezon öncesi kampına katılmadığını hatırlatan tecrübeli teknik adam, fiziksel açıdan her oyuncusunun en az 500 metre koşu ve hız eksiğinin olduğunu söyledi. Boşnak teknik adam, tüm olumsuzluklara rağmen istenilen takımı ortaya çıkartmak için sıkı bir şekilde çalıştıklarını, bunun için de zamana ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.

CONSTANT İLE TARTIŞTIKLARI İDDİALARINA SERT ÇIKTI

Futbolcusu Kevin Constant ile İstanbul Başakşehir maçından sonra tartıştıkları ve bu nedenle Kasımpaşa maçının kadrosuna almadığına dair iddiaların gerçek olup olmadığı sorularına verdiği cevapta ise Vahid Halilhodzic, iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığını söyledi. Medya mensuplarından bir şey duyduklarında bunu kendisine sormalarını isteyen Boşnak teknik adam, olayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Geçenlerde bir maçta Kevin'in ilk yarıda sergilediği oyundan memnun değildim. Ve her seferinde benim rolüm olduğu gibi kararları ben alırım. Onun hatalarını düzeltmek de benim rolüm. Onunla, 'şu mevkide veya şu şekilde oynamam daha iyi olur' diye aramızda bir sohbet geçti. Bu tamamen aramızda geçen bir taktik sohbetti. İlk yarıdaki oyununu beğenmediğim için ikinci yarıda kendisini değiştirdim. Ben prensipli ve kararlı bir hocayım.
Antermanlarımızın tamamını izlerseniz benim her oyuncuyla münakaşa ya da kavga ettiğim yorumun çıkartırsınız. Ama bunun skandal veya bir problem varmış gibi yansıması doğru değil. Çünkü biz yoğun ve sıkı çalışırız. O yüzden aramızda taktik konularda böyle hararetli sohbetler olabilir. Hatta başka bir ülkesinin medyasına Kevin'i tokat atmışım gibi sızmış. Yani bu durum beni pek şaşırtmıyor. O ülkeye böyle bir yalan haber sızmışsa, sizin burada böyle yalan haber yazmanız beni çok şaşırtmıyor. Bir daha böyle bir şeyle karşılaştığınız da direkt bana ulaşın, ben size doğru bilgiyi veririm."

Bir şey olduğunda Trabzon'da bunun saklanamayacağını belirten Halilhodzic, "Trabzonspor'un içinde ve etrafında o kadar çok ispiyon var ki. Ama şundan emin olun, Vahid hoca sizden hiçbir zaman hiçbir şeyi saklamayacak, gizlemeyecek." dedi.

Halilhodzic, 'o ispiyoncuları ortaya çıkartacak mısınız?' sorusu üzerine ise "Ben bunun için gelmedim. Dünyanın hiçbir kulübünde bir şeyi gizli tutamazsınız. Çünkü insanlar konuşuyor. Siz de mesleğinizi yapıyorsunuz. Biliyorum ki yöneticiler, hocalar, oyuncular arasında sizin de arkadaşlarınız var. Benim sevmediğim şey ne biliyor musunuz; soyunma odasında oyuncu ile hoca arasında değişik bir iletişim olur ve orada kendi aramızda görüştüğümüz konuların medyaya sızması hoş bir durum değil. Eleştirilebilirim ama yalanlarla eleştirilmeyi kabul edemem." ifadelerini kullandı.

CONSTANT'IN AÇIKLAMALARI

Sezon başında Milan'dan transfer edilen tecrübeli futbolcu Kevin Constant da Varşova maçının guruptan çıkma adına çok önemli bir müsabaka olduğunu belirtti. Rakiplerinin çok iyi bir takım olduğunu bildiklerini ifade eden Constant, "Biz de çok iyi hazırlandık. Maçı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

Hem Avrupa'da hem de Süper Lig'de başarı için performanslarını en üst düzeye çıkartmaları gerektiğini söyleyen Constant, bordo mavililerin geçtiğimiz sezon Avrupa'da yakaladığı başarıyı tekrarlamak istediğini dile getirdi. Tecrübeli futbolcu, hocasıyla arasında sorun olduğu yönündeki bir soru üzerine ise "Aramızda bir sıkıntı yok. Devre arasında taktiksel olarak bir şeyler paylaştık. Patron hocamızdır. O kararı alır, biz uygularız. Aramızda bir sorun yok." diye cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.