Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halil Mutlu: “Spor İle Eğitim İç İçe Olmalı”

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu, sporla eğitimin iç içe olması gerektiğini söyledi.Öğrencilerinin sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bilim Kültür ve Sanat...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu, sporla eğitimin iç içe olması gerektiğini söyledi.
Öğrencilerinin sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bilim Kültür ve Sanat Günleri” programı, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinliklerle devam ediyor.
Üniversitenin öğrenci topluluklarının da desteğiyle gerçekleştirilen etkinliklerin ikinci günü, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu’nun davetli konuşmacı olarak katıldığı söyleşi ile başladı. Söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kürşat Karacabey, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Söyleşiye eşlik eden Prof. Dr. Karacabey, Halil Mutlu ile dostluğunun 2004 yılında başladığını belirterek, kendisini Üniversitede ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti.
Düzce Üniversitesi’ne ikinci kez geldiğini söyleyen Halil Mutlu, antrenörü İbrahim Elmalı tarafından 9 yaşındayken Bulgaristan’da halter sporuna yönlendirildiğini dile getirdi. Başarılarını tek başına kazanmadığını, antrenörlerine güvenerek bu yola çıktığını ifade eden eski milli halterci, “Ben mütevazi bir sporcuydum. Hayallerimde bu kadar büyük başarılar yoktu. Benim için istikrar ve azim çok önemlidir. Başarılarımı, sporu bıraktıktan sonra daha iyi anladım” ifadelerini kullandı.
Ülkemizde sporla eğitimin iç içe olması gerektiğini vurgulayan Halil Mutlu, Avrupa’da sporla eğitimin başarılı bir şekilde entegre edildiğini, ülkemizde ise sporcuların eğitim veya spordan birisini seçmek zorunda bırakıldığını ifade etti.
Günü kurtarma anlayışı yerine, geleceğe yatırım yapılması gerektiğine dikkat çeken Halil Mutlu, şampiyonalarda unutamadığı anılarını paylaşarak konuşmasını sonlandırdı. Söyleşinin sonunda dünya ve olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından plaket takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.