Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkarili gençlerden spora yoğun ilgi

Hakkari Valiliği’nin himayesinde başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek’ projesi, 35 bin öğrencinin katılımıyla start aldı.Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkarili gençlerden spora yoğun ilgi

Hakkari Valiliği’nin himayesinde başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek’ projesi, 35 bin öğrencinin katılımıyla start aldı.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2016 yılında genç nüfus oranının yüzde 25.5 ile en yüksek olduğu illerin başında yerini alan Hakkari, artık toplumsal olaylarla değil, sporla anılıyor. Kentte huzur ve güvenin sağlanmasıyla birlikte sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin her geçen gün arttığı Hakkari’de, binlerce gencin spora yöneldiği belirtildi. Hakkari Valiliği’nin himayesinde başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek’ projesinden 35 bin öğrencinin faydalanacağı ifade edildi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, sanat ve sporla yeteneklerini kanıtlayan Hakkarili gençlerle gurur duyduğunu belirterek, ildeki spor aktivitelerine gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ise projenin geçen sene hedeflerinin üzerinde sonuçlandığını dile getirerek, “Bu yıl il genelinde basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, futsal, badminton, dart, patent ve kayak olmak üzere 9 branşta yaklaşık 35 bin öğrenci katılım sağladı. Bu hafta başlanan projede ayrıca 250 öğretmen de faydalanacaktır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.