Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakem Sistemi Değişiyor

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demiören, büyük ihtimalle 6 hakemden, eskisi gibi 3 hakemli sisteme geçeceklerini söyledi.Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı’nın açılışının ardından...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demiören, büyük ihtimalle 6 hakemden, eskisi gibi 3 hakemli sisteme geçeceklerini söyledi.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı’nın açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
“SÜPER LİG AŞ. İLE BERABER SPONSORLUK GELİRLERİ ARTACAK
Kulüpler Birliği’nin yeni merkezi hayırlı olmasını dilediğini belirten Başkan Demiören, “Türk sporu için önemli bir adım. Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Türk futbolunun en büyük abisidir. Federasyon ailenin büyüğü ise en büyük abisi de Süper Lig Vakfı. Devam eden PTT 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig takımlarımız. Süper Lig Vakfı’nın atacağı her adım örnek olacak. Göksel Gümüşdağ ile beraber federasyon olarak kol kola futbol tarihinde çok önemli kararlar alıp ortaklaşa önemli adımlar atıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Spor Lig AŞ’dir. Tabi kamu oyunda Futbol Federasyonu gücünü mü kaybediyor. Futbol Federasyonu kuralları koyar, kuralları uygular. Kulüpler de kendi başına hareket ederek gelirlerini artırarak çalışması lazım. Bizim onlara destek olmamız lazım. Bugün federasyonun destek olacağı bellidir, bütçe çerçevesinde. Yayın geliri, tesis yardımı... Özellikle Anadolu kulüplerimizin diğer yan gelirleri sıfır denecek kadar az. Süper Lig AŞ. ile beraber sponsorluk gelirlerinin özellikle Anadolu kulüplerinin daha büyük artacağına inanıyoruz. Birlikte hareket edecekler. Onun içinde projeyi destekliyoruz” dedi.
“BÜYÜK İHTİMALLE 6 HAKEMDEN ESKİ 3 HAKEME DÖNECEĞİZ”
Basın mensuplarının hakem değişikliği ile ilgili sorusuna ise Başkan Yıldırım Demirören, en son MHK Başkanı ile yaptıkları toplantıda profesyonel lig hakemlik sayısını hakem sayısını 22 çıkarmayı düşündüklerini belirterek, “9 profesyonel hakemimizi de 18 veya 20 arasına çıkarmayı düşünüyoruz. Ama 22 tane hakemimiz olacak. Büyük ihtimalle 6 hakemden eski 3 hakeme döneceğiz. Bunu en son yönetim kurulumuz ile tartışacağız. Ama bir gerçek var, hakem bir insandır hata yapabilir. Futbol hatalar oyunudur. Ben içeride de kulüp başkanlarımızdan rica ettim. Her mağlubiyeti hakemimize bağlamayalım. Futbolcu da hata yapıyor, taraftar da hata yapıyor, yönetici de hata yapıyor, antrenör de hata yapıyor. Bir hakem 90 dakika futbolcu kadar koşuyor. Bir hakemimiz ortalama 200 kez düdük çalıyor. Bir hata yapıyor. Bu hatanın da futbolun gidişini etkilememesi lazım. Bizim federasyon olarak görevimiz bu hataları en askeriye indirmektir. Muhakkak bunun içinde çalışacağız. Şu anda İngiltere Federasyonu ile bu çalışmayı sürdürüyoruz. Ama hata bitmeyecek. Hatanın bitmesine imkan yok. Futbolda hata sıfırlanmaz. Hakem de yapacak diğer bütün unsurlar da yapacak. Eğer biz birlik beraberlik olacaksak, bu birlik ve beraberliği de tabana yansıtacaksak, hakem hatasını bahane ederek konuşmaktan vazgeçmeliyiz. Buradan da medya ya da büyük görev düşüyor” dedi.
“BİTMEMİŞ BİR ŞEYDE KUPAYI GETİRECEĞİZ DİYE BİR ŞEY YAPAMAYIZ"
Pazar günü oynanacak maçın ardından Beşiktaş Kulübü’ne kupanın statta verilip verilmeyeceği ile ilgili soruya ise Demirören, “Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da bu konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Bir kere matematiksel olarak şampiyonluk diye bir şey yok. Şampiyon olan takım daha belli değil. Eğer Beşiktaş bir puan veya kazanırsa şampiyon oluyor. Beşiktaş camiası o dakika hazırlanacak. Plaket ve kupayı alacak hazırlığı olduğunu düşünmüyorum. İkincisi de zaten önceden matematiksel olarak açıklanmamış bitmemiş bir şey de kupayı getireceğiz diye bir şey yapamayız. Kupayı da getiremeyiz. Onun içinde sayın Orman da açıklama yaptı. Şampiyonluk belli olursa Konya maçında da belli bir organizasyon yapacaktır” diye konuştu.
“6 HAKEMDEN İSTEDİĞİMİZ VERİMİ ALAMADIK”
"6 hakemden istediğiniz verimi alamadınız mı?" sorusuna ise Demirören, “Tam olarak alınamadı. Çok faydaları oldu. Hakem hatalarımız daha da azaldı. Önemli kararlar alındı. Konuşuyoruz. Yönetim kurulumuz ile de konuşuyoruz. Bu alternatif de gündemimizde var. Geçen gün Hollanda’da da video hakemliğini izledik. Daha uzun vadede verimli olarak gözükmüyor. Hakemlerimize güvenerek devam etmek en büyük karar” şeklinde cevap verdi.
Fatih Terim ile beraber yeni bir değişimin içine girdiklerini belirten Demirören, “Gençleşen milli takım, mücadele eden bir milli takım, inanılmazı başaran milli takım. Halkımızın büyük desteğini aldı. Biz son maçlarda internette biletler çıktıktan sonra bütün biletler bitiyor. Gene bitti. Bu desteğin artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Tekrar halkımıza teşekkür ediyorum. Milli takımın bu desteğe de ihtiyacı var” diye sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.