Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GYMNASIADE Başkanı Petrynka’dan Trabzon’a büyük övgü

ISF GYMNASIADE Başkanı Laurent Petrynka, Trabzon’da devam etmekte olan ISF GYMNASIADE 2016 Okul Sporları Olimpiyatları sırasında yaptığı açıklamada, Trabzon’un olimpiyatlar için en uygun şehirlerden bir tanesi olduğunu söyledi.Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GYMNASIADE Başkanı Petrynka’dan Trabzon’a büyük övgü
ISF GYMNASIADE Başkanı Laurent Petrynka, Trabzon’da devam etmekte olan ISF GYMNASIADE 2016 Okul Sporları Olimpiyatları sırasında yaptığı açıklamada, Trabzon’un olimpiyatlar için en uygun şehirlerden bir tanesi olduğunu söyledi.
Türkiye Okul Oyunları Federasyonu Başkanı Ömer Karakullukçu beraberinde 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’ndaki Karate final müsabakalarını izleyen ISF GYMNASIADE Başkanı Laurent Petrynka, burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak devam eden olimpiyat oyunlarını değerlendirdi. Petrynka açıklamalarında organizasyondan övgü ile bahsederek, “Trabzon Türkiye’de değil dünyada olimpiyatlara en hazır, en uygun, seviyesi en yüksek şehirlerden bir tanesi. Trabzon, İstanbul’dan da Paris’ten de Ankara’dan da bu tür organizasyonlar için en güzel şehir. Daha rahat, daha dinamik. Yerel halkın, yerel yönetimlerin ve politikacıların organizasyonlara sahip çıktığı bir şehir. Trafiğin rahatlığı, beş yüze yakın gönüllü sayısı, tesislerin organizasyonlara hazır olması, gerek ekipman, gerek tanıtım, gerek teknik ve sorumlu sayısı olarak tam kapasite ile hizmet vermesi gerçekten sevindirici. Dünya standartlarında olimpiyata hazır olan Trabzon, bu organizasyon hazırlığını tam manası ile yapmış olması ayrı bir mutluluk göstergesi. Ben bir çok ülkede organizasyonlara katıldım. Her şeyi son dakikaya bırakan, bizi yoran şehirlere rastladık. Ama GYMNASIADE 2016 Trabzon’da hiçbir eksik yok. GYMNASIADE için Trabzon en uygun şehirlerden bir tanesidir” dedi.
Türkiye Okul Sporları Federasyonu istekli
ISF Başkanı Laurent Petrynka, Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun organizasyonun başarıyla tamamlanması için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüğünü de ifade ederek “Eğitim de var, spor da var, yüksek düzeyde rekabet düzeyi de var. 30’dan fazla ülke buraya gelmeyi tercih etti. Başarıyla devam eden çok çok güzel bir organizasyon. Bu tür organizasyonlarda ulaşım, beslenme, barınma, konaklama, transfer hizmetleri zordur. Ama Trabzon bu konuda çok istekli, çok başarılı bir organizasyon yapıyor. Hiçbir eksik yok, sorun yok. Organizasyonu gerçekleştiren Türkiye Okul Sporları Federasyonu bu tür organizasyonlar noktasında çok girişken ve hevesli. Yeni yönetim ile çok iyi ilişkiler içindeyiz. Çok yoğun bir ilgileri var. Ömür Fatih Karakullukçu, ileride daha fazla müsabakalara ev sahipliği yapma noktasında çok istekli. Federasyonun uluslararası düzeyde daha aktif rol alması noktasında girişken, Türk Takımları uluslararası arenada önemli başarılara imza attı. Futbol şampiyonu oldu, voleybol şampiyonu oldu. Ve ileride uluslararası müsabakalar için çok istekli olmaları onların bu alandaki başarma azminin ve başarılarının bir göstergesidir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.