Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güreşin Geleceği Sigorta Altına Alındı

Türkiye Güreş Federasyonu’nun katkılarıyla hayata geçen ‘YİBO Güreş Projesi’ resmen başladı. Şu ana kadar 12 ilde yapılan seçmelerde 210 genç yetenek güreş sporuna kazandırıldı. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın,...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Güreş Federasyonu’nun katkılarıyla hayata geçen ‘YİBO Güreş Projesi’ resmen başladı. Şu ana kadar 12 ilde yapılan seçmelerde 210 genç yetenek güreş sporuna kazandırıldı. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Anadolu’nun her köşesinde elmas misali bulunmayı, keşfedilmeyi bekleyen çocuklarımız, bu proje sayesinde geleceğimizin Yaşar Doğu’ları YİBO’larda yetişecek” dedi.
Türkiye Güreş Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında hazırlanan protokol sonucu Türkiye geneline yayılacak ‘YİBO Güreş Projesi’ 2016-2017 eğitim yılında hayata geçirildi. Projenin ilk etabında 12 il 28 ilçede hayata geçirildi.
“ATTIĞIMIZ BU ADIM GÜREŞİN GELECEĞİNİ BELİRLİYOR”
Projenin mimarı Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Anadolu’nun dört bir köşesinde bulunan yeteneklerin ortaya çıkarılması ve desteklenmesini hedeflediklerini ifade ederek, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza kazandıracağımız eğitimle ve yetenekle güzel bir geleceği ülkemize, milletimize ve onlara kazandırmak istedik. Bugün attığımız bu adım aslında başta ülkemizin ve güreşin geleceğini belirliyor. Bizler güreşi gözümüz arkada kalmadan gönül rahatlığıyla onlara emanet edeceğiz” şeklinde konuştu.
“SEÇİLEN ÇOCUKLAR BİLİMSEL ÖLÇÜTLERLE YETİŞTİRİLECEK”
Yapılan seçmelerde çocukların özel beceri, kabiliyet ve fiziğine bakıldığına dikkat çeken Başkan Musa Aydın, “Seçmeler uzman kadrolarımız tarafından titizlikle yapılıyor. Yapılan testlerde çocuklarımızın anatomik özellikleri, bir takım fiziksel performansları değerlendiriliyor. Belki çocuğumuz veya velisinin bile farkına varmadığı bir takım yetenekler böylece ortaya çıkacak. Olimpik anlamda başarılı olacağını düşündüğümüz, potansiyelini gördüğümüz, yeteneğinin yüksek olduğunu düşündüğümüz çocuklarımız YİBO’larımızda eğitim görecekler. Burada sporcu kardeşlerimiz, sportif faaliyetlerini antrenörler, psikologlar ve beslenme uzmanları gözetiminde geliştirecekler. Çocuklarımız tamamen bilimsel ölçütlerle yetiştirilerek, ona göre çocuklarımıza özelleştirilmiş programlar uygulayacağız” diye konuştu.
YİBO GÜREŞ PROJESİ’NİN HAYATA GEÇİRİLDİĞİ İLLER
‘YİBO Güreş Projesi’ 2016-2017 eğitim yılında hayata geçirilen projenin ilk uygulamasının yapıldığı Bursa’nın Keles ilçesinde 70 öğrenci, Manisa’nın Selendi ilçesinde 49 öğrenci, Tokat’ın Almus ilçesinde 65 öğrenci, Erzurum’un Pasinler ilçesinde 64, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde 121, Elbistan ilçesinde 52, Adana’nın Kozan ilçesinde 10, İmamoğlu ilçesinde 30, Kayseri’nin Tomarza ilçesinde 94, Bartın’ın Kumluca ilçesinde 67, Samsun’un Asarcık ilçesinde 58, Ayvacık 115, Bafra 71, İzmir’in Kiraz ilçesinde 334, Ödemiş 92, Isparta’nın 12 ilçesinde 372 ve Çorum’un Kargın ilçesinde 56 öğrenci seçmelere katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.