Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güreş camiası darbeye karşı ayakta

Darbe girişimine güreş camiası da ayaklandı. Milli güreşçiler birlik beraberlik mesajı verdi.Darbe gününde Karakucak Güreşleri Türkiye Şampiyonası için Sivas’ta bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın o gün Sivaslılarla...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 22:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimine güreş camiası da ayaklandı. Milli güreşçiler birlik beraberlik mesajı verdi.
Darbe gününde Karakucak Güreşleri Türkiye Şampiyonası için Sivas’ta bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın o gün Sivaslılarla beraber meydanlara çıktı. Darbe girişimini halkla beraber protesto eden Başkan Aydın, olaylardan dolayı Türkiye Şampiyonasını iptal etti.
Olimpiyat pehlivanları meydanlara indi
Bolu Aladağ’da olimpiyat oyunları için kampta olan Serbest Güreş Milli Takımı sporcularından Taha Akgül ve milli takım arkadaşları gece kamptan ayrılarak Bolu merkezde toplanan halkla beraber protestolara katıldı.
Ankara Elmadağ kampında Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Yıldız Serbest Güreş Milli Takımı da darbe gününde otobüslerle Ankara meydanlarına gitti.
Aydın: "Millet, kendisinin darbe ile değil, demokrasi ile yönetilebileceğini gösterdi"
Başkan Musa Aydın, darbe girişimiyle ilgili olarak, "Yaşanan hain girişim sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, polis ve askerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu teröristlerin amacı ülkemizi kana bulayarak korku, kargaşa yaymak ve darbe yapmak istiyor. Ancak asımın nesli darbecilere karşı büyük bir örnek tavır sergileyerek, dünyaya örnek olacak tarih yazdı. Bu asil millet kendisinin darbe ile değil demokrasi ile yönetilebileceğini en ağır bir şekilde gösterdi. Güreşçilerimize ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Güreş camiası olarak dik duruşumuzu ve kararlı yürüyüşümüzü bozmayacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.